Diari Més

Nou enfrontament entre els ocupes i els veïns de Villajardín a Vilafortuny per l'ús de la piscina

Cinc patrulles han hagut de desplaçar-se fins al lloc dels fets davant les amenaces dels forans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No han passat ni deu dies quan un nombrós grup d’ocupes va forçar un habitatge a la urbanització Villajardín de Vilafortuny a plena llum del dia que, aquest dijous, els propietarishan hagutde trucar els Mossos d’Esquadra pels nous insults i amenaces que els han proferit.

Els fetshan succeïtpels volts de les sis de la tarda quan la família d’ètnia gitana que ocupa el número 59 d’aquest complex residencial d’adossats ha portatun nombrós grup de persones a la piscina comunitària que hi ha al recinte. Segons els veïns, més de deu persones, entre adults i infants, familiars dels ocupes, s'haninstal·lat als jardins de la urbanització i han començata banyar-se a la piscina.Alguns dels propietarishan requerital president de la comunitat veïnal que els prohibís el bany. El president, Juan López, els ha instata sortir de la piscina, però, en no fer-li cas, alguns dels veïns s'hanenfrontatals forans. Segons els propietaris, han rebutnous insults i amenaces i, finalment, han trucatals Mossos d’Esquadra.

«Han dit a alguns veïns que entrarien a les seves cases quan marxin d’aquí», ha asseguratun testimoni. Cinc patrulles de Mossoshan resposta la trucada dels veïns i, després d’identificar els ocupes i parlar amb ells dins de l’habitatge, han marxat.

La versió dels ocupes

La versió dels ocupes és, però, diferent. Segons una de les persones que viu a la casa ocupada, Juan Ángel Molina, no han estat deu, sinó vuit, les persones que hi havia al recinte: quatre adults vigilant a quatre menors que s’estaven banyant a la piscina. «Han sortit de la piscina però una de les veïnes s’ha acostat a una de les meves nétes de forma grollera i, altres, han començat a llençar els telèfons per terra i aquí és quan ha començat tot», afirma Molina.

Segons l’home, han estatels veïns els que han començata amenaçar-los a ells. «Han faltat el respecte a una de les meves nétes i ara està traumatitzada», ha explicat. Juan Molina defensa que ell i la seva família són gent pacífica i que està travessant una difícil situació, el que els va portar a ocupar l’habitatge de Villajardín ara fa deu dies. «Els he ditque estava disposat a pagar la comunitat. El president, de fet, m'hadit que les meves filles es podien banyar a la piscina, teníem la seva autorització. Avui han vingut uns familiars i s’han volgut banyar a la piscina, però això no passa cada dia», defensava. Molina afirma que només un jutge pot dictar si poden o no continuar a l’habitatge ocupat.

Nou enfrontament entre els ocupes i els veïns de Villajardín a Vilafortuny per l'ús de la piscina

Nou enfrontament entre els ocupes i els veïns de Villajardín a Vilafortuny per l'ús de la piscina

tracking