Diari Més

Infraestructures

El consistori de la Selva no recolza els afectats en la construcció de la nova carretera fins a Almoster

L’ajuntament fa costat a la Diputació, i els veïns afectats realitzen una recollida de firmes perquè tan sols es reformi la via actual

Muntatge del traçat de la carretera actual de la circumval·lació d'Almoster.

La Diputació invertirà més de 17 M € a la xarxa viària aquest any 2016Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d’una nova carretera que uneixi els municipis d’Almoster i la Selva del Camp està tenint retractors i parts favorables des que la Diputació de Tarragona en va fer l’anunci, el passat mes de març. Aquest mateix dijous, l’ajuntament de la Selva del Camp s’ha posicionat amb la Diputació quan al ple municipal s’ha rebutjat la moció presentada al passat ple pel grup municipal de Convergència i Unió que demanavadonar suport ala tercera opció que planteja la Diputació, i recolzada per la plataforma d’afectats. Aquesta plataforma està a favor de la millora de la via, però no de la construcció d’una nova carretera que implicaria l’expropiació de terrenys agrícoles. És per això que el grup de veïns recolza la reformade la via actual, la tercera de les opcions que hi ha sobre la taula. Les altres dues opcions estudiades proposen, en primer lloc, una variant de circumval·lació a Almoster, i la segona una nova carretera.

La moció del ple municipal de la Selva del Camp ha rebut sis vots a favor i set en contra. El grup de Convergència ha assegurat que «la tercera alternativa del projecte té un impacte menor en el conjunt mediambiental». Tot i això, des de l’equip de govern «es confia plenament en els tècnics de la Diputació, i que siguin ells qui decideixin quina és la proposta òptima», de manera que no s’han posicionat a favor de cap de les opcions plantejades.

Una recollida de firmes a Change.org

El període d’al·legacions dels afectats per aquest projecte finalitzarà el proper 27 d’agost, i un cop acabat el termini, els tècnics de la Diputació en valoraran els comentaris. Mentrestant, però, la plataforma d’afectats ha iniciat una recollida de firmes a través de la plataforma online Change.org. «Que la carretera d’Almoster a la Selva del Camp s’ha de millorar és un fet ineludible», comença l’escrit que acompanya la recollida de firmes. D’aquesta manera, el grup està d’acord en que la reforma és necessària per evitar que la carretera segueixi passant per dins del nucli urbà d’Almoster, però «creiem que la idea que ha presentat la Diputació de Tarragona està sobredimensionada» perquè, segons la plataforma, no s’adequa a l’ús real de la via, que asseguren que és molt inferior al que comunicava la Diputació.

En aquesta recollida de firmes, entitats ecologistes i defensores del territori i la pagesia s’uneixen a la plataforma d’afectats, i asseguren que la millor opció és la tercera. «Implantar l’ opció 2 suposa l’afectació de 7 hectàrees de terreny». A més, afirmen que «augmenta l’impacte mediambiental», i conclouen que «No es tracta del que voldríem sinó del que necessitem. I necessitem una carretera, no una autovia, per anar fins a Almoster».

tracking