Diari Més

Successos

Nou interns protagonitzen una baralla col·lectiva a la presó de Mas Enric

Fons sindicals afirmen que es podria haver evitat si haguessin més mòduls oberts a Mas Enric

Imatge d'arxiu d'una de les zones de lleure del Centre Penitenciari de Mas Enric, al Catllar.

La manca de pressupost ajorna 'sine die' l'obertura de mòduls a la presó de Mas EnricCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou interns de la presó de Mas Enric, al Catllar, van protagonitzar una baralla col·lectiva al pati del centre penitenciari el passat dimarts. Fonts properes a la presó asseguren que, tot i que els conflictes entre els reclusos són habituals, baralles d’aquesta magnitud no són normals. Consideren, d’altra banda, que l’altercat es podria haver evitat si haguessin més mòduls oberts del centre penitenciari i, en conseqüència, una correcta classificació dels interns.

Els fets van succeir al mòdul 2 el passat 16 d’agost, quan passaven vint minuts de les vuit del matí. Els presos acabaven de sortir al pati, quan un d’ells va agredir un altre als lavabos d’aquest espai, on no hi ha càmeres de vigilància. L’altercat entre els dos interns es va traslladar en pocs minuts al pati i es va convertir en una baralla multitudinària entre nou persones. Entre els implicats hi era el presumpte assassí de la psicòloga de Tarragona, que va entrar a presó el passat mes de maig.

Els funcionaris van activar els protocols de seguretat i van poder apaivagar els ànims després de separar-los. Un dels presos, però, va haver de ser immobilitzat per la seva actitud violenta i els funcionaris van requisar un objecte punxant. Tot plegat va produir-se davant de la resta d’interns que romanien al pati. Al mòdul 2 hi viuen uns 90 presos. Segons fonts sindicals, la baralla podria haver-se evitat, si el centre penitenciari de Mas Enric tingués obert més mòduls dels set que té. Dos dels implicats ja van protagonitzar una batussa el passat 2 d’agost, però, posteriorment no van ser separats, sinó que han continuat convivint en el mateix mòdul.

Actualment, dels set mòduls de Mas Enric, només estan ocupats tres. L’obertura d’aquests mòduls hauria d’anar acompanyada amb un increment de la plantilla de funcionaris de la presó i aquí, segons fonts sindicals, és on rau l’arrel del problema per a l’administració pública. Segons les mateixes fonts, l’obertura de més mòduls permetria una major classificació dels interns i evitaria la concentració de condemnes per tot tipus de delictes.

Fonts del Departament de Justícia van confirmar aquest dimecresels fets, tot afegint que no es va produir cap lesió «significativa» entre els interns i que cap funcionari va resultar lesionat durant l’altercat.

tracking