Diari Més

La Febró

Una exposició fotogràfica, punt d'arrencada de la festa major de la Febró

Els actes principals es concentraran el cap de setmana

Jaume Casas, responsable de l'exposició 'Imatges pel record'

Una exposició fotogràfica, punt d'arrencada de la festa major de la FebróDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El petit municipi de la Febró, al Baix Camp ha engegat aquest dimarts la festa major d'estiu. Una exposició fotogràfica amb 'Imatges pel record', preparada i presentada per Jaume Casas, servia com a punt de partida de la celebració. Amb imatges de diverses èpoques i moments, Casas mostrava part de la història del municipi. Es tracta de fotografies de l'arxiu propi o recuperades on es poden comprovar, per exemple, que malgrat la mida del poblet, havia acollit una escola i una mestra que atenia als alumnes que, en alguns casos, havien de recórrer molta distància per camins i zones de bosc fins a arribar-hi des de masos de finques aïllades repartides pel terme. També era possible recuperar la memòria de carrers sense ni tan sols empedrar o el pont que una riuada va fer desaparèixer.

La jornada de dimarts es va tancar amb una xerrada de representants de l'ANC a la sala municipal. Miquel Clariana i Assumpció Castellví, Secretària Nacional de l'Assemblea, explicaven d'una banda la proposta de referèndum per incorporar-lo al denominat full de ruta, així com la planificació de la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre d'enguany o la campanya d'estiu de l'ANC, en forma de 'performances' que volen evidenciar les mancances que pateix Catalunya a causa de les actuacions del govern estatal.

Aquest dimecres a la tarda el president de la Societat Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Andreu Ferré, serà l'encarregat d'explicar en una xerrada, la vinculació de l'excursionisme amb el municipi de la Febró. Dijous toca Festa Jove i divendres l'activitat es concentrarà a la nit amb un sopar a la sala municipal i una representació teatral a càrrec de la companyia Timuke.

Dissabte començarà la celebració amb inflables pels més petits. A les 13 h, missa, com a preàmbul a un aperitiu a la sala municipal. Ja a la tarda es farà una cercavila gegantera i de grups festius. Tot seguit xocolatada i mostra d'orelletes i la nit es tancarà amb el ball de festa major a càrrec de Fores Band.

Diumenge al matí, taller i tirada de bitlles a càrrec dels Bitllers de Reus. A les 12 h, actuació dels Xiquets de Reus a la plaça major. A la tarda, l'espectacle infantil Escalifestada. A la nit, sopar fred a la sala municipal i cloenda de la festa amb les havaneres d'Olla Barrejada.

Els representants de l'ANC durant la xerrada.

Una exposició fotogràfica, punt d'arrencada de la festa major de la FebróDiari Més

tracking