Diari Més

Avui Democràcia creu que el Govern perjudica al comerç local al no actuar contra el top manta

En el proper plenari, el grup municipal presentarà una moció per instar a l’equip de govern a que protegeixi el comerç local davant la venda ambulant il·legal

Avui Democràcia creu que el Govern perjudica al comerç local al no actuar contra el top manta

Avui Democràcia creu que el Govern perjudica al comerç local al no actuar contra el top mantaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant les queixes rebudes per comerciants locals, en el proper plenari del mes de setembre, Avui Democràcia presentarà una moció per instar a l’equip de govern perquè protegeixi el comerç local davant la venda ambulant il·legal o “top manta”.

I és que aquest estiu més que cap altre any, fruit de la pressió policial envers els manters en altres municipis turístics propers, els carrers de Torredembarra s’han vist envaïts per venedors il·legals, un fet que perjudica greument al comerç local.

Per Avui Democràcia el més preocupant és que, aparentment, l’Ajuntament no fa complir l’ordenança municipal que prohibeix la venda ambulant a la via pública. En concret l’article 6 de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana diu literalment que està prohibit:«La venda ambulant i la compra en l’espai públic de qualsevol tipus de mercaderies sense la corresponent llicència municipal. Els agents de l’autoritat podran, com a mesura cautelar, procedir a la retirada de les mercaderies exposades, sense perjudici de la sanció que pogués derivar. L’autoritat que ha de resoldre l’expedient, sempre que es tracti de mercaderia adulterada, falsificada, fraudulenta o no identificada, o que pugui suposar un risc per al consumidor, podrà acordar el comís com a sanció accessòria. Així mateix, està prohibit col·laborar en l’espai públic amb els venedors ambulants no autoritzats amb accions com ara facilitar el gènere o vigilar i alertar sobre la presència dels agents de l’autoritat. Igualment, es prohibeix col·laborar en la realització o prestació de serveis no en l’espai públic, així com el seu ús o consum».

Tot i amb això, cada dia, en el Passeig Marítim a l’alçada del carrer de Vilo, s’hi instal·len gairebé 20 manters amb els seus productes, que van des de productes tèxtils –com sabates, roba esportiva o bosses de mà– a objectes de regal –rellotges, artesania, passant per pel·lícules de DVD i Cd’s de música. També és molt habitual trobar-se venedors ambulants molestant als clients dels establiments de restauració.

Així mateix, la majoria d’aquests productes són falsificacions de marques o obres emparades pel dret a la propietat intel·lectual, fet que està penat pel Codi Penal (Art. 270 i 274).

Segons la portaveu del grup municipal, Rosa Maria Guasch, l’ajuntament no pot emparar pràctiques delictives i menys quan van en contra dels comerciants que sí compleixen la normativa i que paguen els impostos corresponents. «Des de la crisis econòmica, la precarietat s’ha instal·lat en el teixit comercial del nostre poble pel que qualsevol actuació que perjudiqui els nostres botiguers ha de ser perseguida», assegura Guasch.

tracking