Diari Més

Una associació de veïns de Coma-ruga aprova engegar els tràmits per segregar-se del Vendrell

L'alcalde, Martí Carnicer, considera que la separació no tindria sentit i nega cap discriminació amb el barri marítim

Una associació de veïns de Coma-ruga aprova engegar els tràmits per segregar-se del Vendrell

Una associació de veïns de Coma-ruga aprova engegar els tràmits per segregar-se del VendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga (1958) vol impulsar una plataforma per recuperar l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders, desaparegut el 1946, i deixar així de dependre del Vendrell. En una assemblea celebrada aquest dissabte a la nit, els veïns han aprovat, per àmplia majoria, impulsar els estudis socials i econòmics previs a la possible segregació del municipi de la capital del Baix Penedès. Els afectats se senten menystinguts i creuen que el consistori els ha girat l’esquena.

Entre d’altres motius, es queixen que la il·luminació i la neteja a la zona són deficients i que, quan plou, la zona pateix problemes d’inundacions des de fa temps. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, nega cap tipus de discriminació amb el barri i insisteix que la separació no té sentit.

L’assemblea de l’associació, reunida aquest dissabte a la nit, ha autoritzatper àmplia majoria a la junta directiva perquè iniciï els tràmits per impulsar la recuperació del municipi de Sant Vicenç de Calders. L’ens preveu iniciar contactes amb totes les associacions establertes a la zona amb l’objectiu de constituir una plataforma i aglutinar esforços. Posteriorment, l’associació planteja contractar una assessoria jurídica per culminar la creació del nou municipi, i ja s’ha fixat amb l’equip que va gestionar la recuperació del municipi de la Canonja i la seva segregació de Tarragona.

El president de l’entitat veïnal, Miquel Coll, ha explicat que el seu principal objectiu no és la segregació, sinó recuperar l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders, que l’any 1946 es va annexionar al Vendrell. “Portem molts anys lluitant perquè l’Ajuntament del Vendrell ens faci cas, però tot s’ho gasta dins el casc urbà i, quan fa alguna despesa a les platges, se’n beneficia la de Sant Salvador, que és la plata històrica de la ciutat”, apunta el dirigent veïnal.

L’Associació considera que “a ningú de les platges no ens interessa el Vendrell, ni el seu Ajuntament, ni les seves festes”. El detonant de la situació es va produir els dies 26 i 27 de juliol, quan el consistori va decretar festa local i els veïns de Coma-ruga “que no tenen res a veure amb les festes del Vendrell ni de Santa Anna”, apunta l’entitat, es van trobar amb els bancs, l’ambulatori, les dependències del consistori i del centre cívic tancades, “sense poder realitzar tràmits, transaccions, portar els nens a la guarderia o als casals d’estiu”. L’alcalde ho rebutja: “És una via que no portarà enlloc”.Per la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, considera que plantejar la segregació “no és la manera de resoldre els problemes” i apel·la al diàleg. “És una via que crec que no portarà enlloc i no sembla que tingui cap sentit tirar-la endavant”, afegeix. “Segur que hi ha serveis que no funcionen prou bé, que l’Ajuntament ha de millorar els seus serveis a tot el municipi i que hem de mirar que tot funcioni més bé, però d’aquí a parlar de discriminació, no hi estem pas d’acord”, subratlla.

El batlle del Vendrell recorda que el plantejament de la segregació és una iniciativa que sorgeix “de tant en tant”, però defensa que el consistori porta a terme projectes al nucli de Coma-ruga. En aquest sentit, Carnicer haexplicat que el consistori ha demanat una subvenció extraordinària dels fons europeus per impulsar la remodelació del centre de Coma-ruga i que, quan es va presentar el projecte, els representants de l’associació que ara promou la segregació no van assistir a la reunió.

tracking