Diari Més

Gastronomia

Paella gelada: i per què no?

El gelat de paella és una realitat a la gelateria Sirvent de Cambrils des d'aquest mes d'agost

Paella gelada: i per què no?

Paella gelada: i per què no?J. E. Sirvent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per fer el sofregit de la paella es necessita ceba, pebrot verd i vermell, tomaca, una mica d'all. Però què passaria si aquests ingredients es barregessin amb llet per fer-ne un gelat? Aquest experiment és el que ha dut a terme la gelateria Sirvent de Cambrils, i «amb bona nota», assegura Josep Enric Sirvent, el propietari del negoci. I és que el gelat de paella ja és una realitat a l'establiment cambrilenc des d'aquest mes d'agost.

«El més complicat va ser equilibrar el dolç i el salat del gelat amb la llet», explica el mateix Sirvent. Durant els dos mesos que es van estar fent proves, van aconseguir que la recepta final fos equilibrada i ben compensada. «Ha quedat bo i està tenint molt d'èxit», assegura. I exclama: «Fins i tot els està agradant molt als estrangers!». La idea, explica, va sorgir parlant amb uns amics. «És un plat popular que tothom menja, així que se’ns va acudir que podria ser també un gelat». I, tal i com asseguren, el gelat ha vingut per quedar-se gràcies a l’èxit assolit: «El mantindrem entre les nostres propostesi l’estiu vinent el tornarem a preparar». És més, alguns restaurants també s’han mostrat interessats en aquestes postres, que Sirvent destaca que combinena la perfecció amb la cuina innovadora d’alguns locals del territori.

Però aquesta no és l'única recepta innovadora del local. Entre els 50 o 60 gelats que ofereix la gelateria, aquest estiu s’hi poden trobar «extravagàncies» com gelat de Filadèlfia, de Donut blanc o de les galetes Spéculoos, entre d’altres. «Sempre busquem gelats i receptes innovadores», asseguren el gelater i el seu fill, també Josep Enric Sirvent, que és qui porta el negoci actualment.

tracking