Diari Més

Espluga de Francolí

Som-Espluga demana que el treballador municipal acusat d'assetjament sexual no s'incorpori a la feina

Sol·liciten a l'alcalde del municipi l'adopció de mesures cautelars pel que fa al cas

Detenen un treballador de l'Ajuntament de l'Espluga per agressions sexuals a una companya

Detenen un treballador de l'Ajuntament de l'Espluga per agressions sexuals a una companyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal SomEspluga-AM, de l’Espluga de Francolí, demana que el treballador del Patronat Municipal de la Cova-Museu del municipi, detingutel passat mes de julioli posat en llibertat amb càrrecs per unpresumptecas d'agressionssexuals a una companya de feina, no s’incorpori al lloc de treball «fins que el cas quedi resolt». D’aquesta manera el grup fa petició, a través d’un comunicat i després d’haver demanat «en dues ocasions» el mateix a l’alcalde del municipi, David Rovira, l’adopció de mesures cautelars pel que fa a aquesta situació.

«La reincorporació del treballador imputat pot generar un ambient de treball inadequat», argumenta el grup a través de l’escrit, a la vegada que asseguren que «aquest mateix pot influenciar en les versions dels fets de la resta de persones treballadores com a possibles testimonis». A més, creuen que la situació «pot generar alarma social per part de la societat espluguina». És per això que SomEspluga demana que s’iniciï un expedient disciplinari on s’adoptin aquestes mesures cautelars, a més d’elaborar-se «de manera immediata» el protocol d’actuació davant un cas d’assetjament sexual. Per últim, el comunicatdemanaque«l’alcalde faci arribar la petició a l’instructor de l’expedient informatiu».

Assetjament sexual

El treballador del Patronat, segons fonts policials, hauria agredit sexualment una companya seva repetidament durant un llarg període de temps. Els Mossos d’Esquadra van efectuar la detenció el passat dilluns 18 de juliol i l’individu va passar a disposició judicial el dimecres 20. Posteriorment, el detingut va serposat en llibertatambcàrrecs. En el seu moment, el consistori valamentar«profundament» la situació i va obrirun expedient informatiu sobre els fets, que s'ha encarregat a un servei extern a l’ens. L'Ajuntament també va oferirsuporta la plantilla afectada, a més de«la possibilitat de rebre suport psicològic», segons explicaven en un comunicat oficial. L’organisme vaassegurarque al llarg del procés judicial mantindria «la més estricta neutralitat».

tracking