Diari Més

Societat

Consells per veure la pluja d'estels dels Perseids

Aquesta matinada arriben al seu punt més àlgid i es poden arribar a veure 500 meteors en una hora

Consells per veure la pluja d'estels de les Perseides

Consells per veure la pluja d'estels de les PerseidesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les mirades estaran clavades al cel durant aquesta matinada. La pluja d’estels dels Perseids, més conegudes amb el nom de Llàgrimes de Sant Llorenç, arribarà al seu punt més àlgid, cosa que facilitarà la seva observació. Enguany, els Perseids tindran una major intensitat. De fet, s’espera que es multipliqui per cinc el nombre de meteors que es podran veure al cel, passant de 100 a 500 meteors en una hora, segons els càlculs de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia.

La facilitat per veure-les i el fet que coincideixin en ple agost ha fet que les Llàgrimes de Sant Llorenç siguin un esdeveniment destacat de l’agenda estiuenca. Malgrat que es puguin veure a simple vista —els experts no recomanen utilitzar prismàtics ni telescopis, sinó contemplar-les al directament—, no tothom sap localitzar-les en la immensitat del cel nocturn. Per això, els experts en observació astronòmica ofereixen una sèrie de consells perquè es pugui gaudir al màxim d’aquest espectacle visual.

El primer que s’ha de fer per poder veure-les és estar en un punt allunyat d’aglomeracions urbanes i de la contaminació lumínica que aquestes desprenen. Punts de les Muntanyes de Prades i del Montsant són ideals per a la seva observació.

Cal tenir en compte que la Lluna es troba en fase creixent, cosa que pot complicar la seva observació abans de la 1 de la matinada. Entre la 1 i les 2, la Lluna ja es pondrà per l’horitzó, de manera que hi haurà més foscor al cel i les podrem veure amb més facilitat. A més, la previsió meteorològica pel Camp de Tarragona és molt favorable, ja que el cel estarà ras i no hi haurà núvols que obstaculitzin la seva visió.

Per últim, cal localitzar la constel·lació de Perseu —de fet, el fenomen pren el seu nom d’aquesta constel·lació—, ja que es genera l’efecte òptic que la pluja d’estels sorgeix d’ells.

tracking