Diari Més

Successos

Roben a quatre apartaments del Cap Salou mentre els veïns dormien

A les cinc del matí, alguns han despertat en sentir soroll i s’han adonat que els havien pres els objectes de valor

Roben a quatre apartaments del Cap Salou mentre els veïns dormien

Roben a quatre apartaments del Cap Salou mentre els veïns dormienDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sorpresos i amb la por al cos. Els veïns que estiuegen en el bloc 8 del complex d’apartaments Cye del Cap de Salou encara aquest matí no s’explicaven com uns lladres han pogut entrar als seus habitatges mentre ells dormien. Quatre apartaments d’aquest edifici del carrer Punta del Cavall han estat objecte d’un robatori silenciós aquesta matinada. «Han estat quatre segurs, però creiem que han robat a molts més», assegurava aquest matí una de les víctimes, la propietària d’un dels pisos on han entrat.

Telèfons mòbils, ordinadors portàtils, rellotges, diners en metàl·lic, els lladres s’han emportat tots aquells objectes de valor que estaven a la vista. Han entrat i han sortit, i els veïns no saben com. No hi ha cap pany de porta forçat. Creuen que els lladres han accedit a la teulada de l’edifici i, des d’allí, s’han despenjat a les terrasses dels dos apartaments de la quarta planta. «Però també han entrat a un apartament del tercer pis i a un altre del segon», deia aquest matí la veïna del quart, qui prefereix mantenir-se en l’anonimat.

«Dormo amb la balconada oberta. A les cinc de la matinada he sentit soroll. He sortit a la terrassa i he vist que hi havia objectes que duia a la bossa llençats per terra. De seguida he entès que algú havia entrat. He anat a buscar el telèfon mòbil, però no hi era», relata la mateixa veïna. Sense cap telèfon i amb els veïns dormint, la dona s’estava preparant ja per sortir al carrer per buscar la comissaria de policia més propera, quan ha sentit que algú obria una persiana a l’apartament que toca paret amb paret amb el seu. «El veí ja estava despert, també ha sentit soroll i ha vist que l’havien robat. Ha començat a prémer tots els timbres i hem trucat a la policia», continua la veïna. Al cap d’un quart d’hora, s’han personat patrulles de la policia local de Salou i dels Mossos d’Esquadra. A l’altre apartament del quart, els lladres han entrat aixecant la persiana d’una finestra que toca al balcó i que estava mig oberta.

A la teulada

A les cinc de la matinada tot el bloc estava en plena ebullició. «La policia ha estat mirant per tot arreu, sobretot a la teulada de l’edifici. Molts veïns asseguraven haver sentit passos al terrat, però no hi havia ningú. – afirma– Mentre els agents de la policia parlaven amb alguns dels propietaris a un lateral del bloc, un dels veïns que estava al balcó ha vist dos homes que sortien caminant del complex i, fins i tot, els ha fotografiat». Els homes haurien entrat al jardí d’un dels xalets que confina amb el recinte dels Cye i, després de travessar-lo, haurien saltat la tanca per sortir després al carrer Punta del Cavall. «El conserge ha trobat la meva bossa i alguns objectes – com ara targetes i documentació de la meva veïna– darrere d’un dels cotxes que està aparcat al costat del mur d’aquest xalet», deia la veïna, qui ha hagut de retirar el seu vehicle de l’aparcament, ja que els lladres s’han emportat les claus.

Cinc telèfons mòbils, diners en efectiu, un ordinador portàtil i dos rellotges, és només el primer balanç dels objectes sostrets que han fet els veïns dels quatre habitatges que han assaltat.

Segons la dona, «quan ha marxat la policia, alguns deien que continuaven sentint sorolls a la teulada i, aleshores, un grup de veïns ha pujat amb pals d’escombra, però no hi havia ningú».

Al conjunt d’apartaments Cye hi conviuen propietaris de segona residència amb turistes de lloguer. Només una tanca de poca altura separa l’àrea residencial del carrer. A cadascun dels tres blocs hi ha 60 apartaments.

tracking