Diari Més

Platges

Creu Roja ha donat més de 10.000 avisos per prevenir conductes de risc a la platja

Des de principis d'estiu i fins a finals de juliol, s'han dut a terme més de 3.400 assistències sanitàries i 29 rescats a la demarcació

La Creu Roja ha atès 1.155 picades de medusa a les vuit platges que vigila

La Creu Roja ha atès 1.155 picades de medusa a les vuit platges que vigilaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de vigilància, prevenció i salvament de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona ha donat 10.804 avisos i recomanacions a banyistes i embarcacions per prevenir conductes de risc a la platja des de principis d'estiu i fins a finals de juliol.

A Tarragona, 10.180 avisos s'han fet a banyistes i 624 a embarcacions. Els motius més freqüents són dissuadir banyistes d'apropar-se a roques i espigons, de nedar fora de la zona de bany o de continuar a l'aigua si es troben molt cansats. També es donen avisos a embarcacions o a practicants d'esports aquàtics perquè no entrin a la zona de bany, entre altres activitats de risc.

En el que portem d'estiu, l'equip de socorrisme de la Creu Roja a Tarragona ha fet un total de 3.468 assistències sanitàries, principalment per traumatismes (922) o per picades i al·lèrgies, sobretot de meduses (1.345). A més, també s'han fet 29 rescats al mar des de principis de temporada.

A més del servei de vigilància, prevenció i salvament, la Creu Roja a la demarcació també està reforçant les seves assistències socials a les platges i, en el que portem d'estiu, ja n'ha realitzat 290. En 198 casos, han estat per facilitar el bany a persones amb discapacitat. Amb aquesta finalitat, la Creu Roja compta amb la denominada cadira amfíbia, amb què els usuaris es poden endinsar a l'aigua.

tracking