Diari Més

Societat

Els treballadors tarragonins, els més sedentaris

Un 28% mai no fa exercici, però, per contra, és on hi ha més treballadors que practiquen esport de competició

A Tarragona es prefereix l'esport de competició.

Els treballadors tarragonins, els més sedentarisDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada quatre treballadors de Catalunya mai practica esport ni fa exercici, segons un estudi de la mútua de prevenció de riscos laborals Premap, que ha conclòs que els treballadors de Girona són els més esportistes de la comunitat catalana.

Els menys actius són els tarragonins, amb un percentatge del 28% que mai fa exercici, mentre que a Lleida el percentatge de sedentaris és del 23%.Girona és la menys sedentària: només un 13% dels treballadors declara que mai fa exercici, la meitat que a Barcelona (26% de sedentaris).

Premap Seguretat i Salut va realitzar durant l'any passat 820.938 reconeixements mèdics a treballadors de diferents sectors a tot Espanya, que van omplir un qüestionari que ha servit per descobrir els hàbits de conducta entre la població treballadora en relació a la pràctica esportiva.

Segons aquestes enquestes, que a Catalunya van contestar 72.000 treballadors, el 25% dels enquestats de la comunitat va declarar que porta una vida sedentària i que mai practica esport ni fa exercici, en línia amb la mitjana espanyola (27%).

Un 55% sí que fa esport habitualment, un 12% de forma irregular i una mica més del 6%, de forma esporàdica.

Només quatre de cada 1.000 treballadors realitzen esport a nivell competitiu.

Pel que fa a les províncies que tenen un percentatge més gran de treballadors que practiquin esport a nivell de competició, entenent per això que són persones que entrenen gairebé diàriament i que participen freqüentment en campionats, Tarragona figura al capdavant, amb un de cada 100 treballadors, un dels percentatges més alts d'Espanya.

A Barcelona i Lleida dos de cada mil es declaren esportistes de competició i a Girona només el 0,3 de cada mil.

Segons l'enquesta a nivell de tot Espanya, els treballadors de Cantàbria són els que porten una vida més sedentària, però és la comunitat amb un percentatge més gran dels qui practiquen esport de competició.

Segons aquest estudi de Premap, els treballadors càntabres són els que en major percentatge van declarar portar una vida sedentària: el 38% dels enquestats no fa exercici físic en el seu temps lliure, amb prou feines caminen i usen sempre l'ascensor.

Per contra, la comunitat amb un menor percentatge de sedentaris és Navarra, sol el 21% diu no fer esport.

Un de les dades més cridaners de l'estudi és que 6 de cada 1.000 treballadors de Cantàbria practiquen algun esport de competició, percentatge que dobla la mitjana nacional.

S'entén per aquest concepte que són persones que entrenen gairebé diàriament i que participen freqüentment, de forma col·legiada o no, en campionats i competicions.

La comunitat amb un menor percentatge d'esportistes de competició és Navarra, amb prou feines amb un per cada 1.300 treballadors, dada que contrasta amb el fet que aquesta sigui la comunitat amb un menor percentatge de sedentaris.

La major part d'aquestes persones que practiquen esport activament a Espanya (67%) estan en la franja d'edat d'entre 20 i 39 anys, i un 21% d'aquests esportistes té entre 50 i 59 anys.

Segons el doctor Gonzalo Correa, especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport de Premap, «qualsevol esportista de més de 30 anys que practiqui esport de forma regular i intensitat moderada hauria de sotmetre's prèviament a un reconeixement mèdic que inclogui la prova d'esforç amb registre electrocardiogràfic i anàlisis de gasos espirats».

tracking