Diari Més

Lucía López. Regidora de Joventut de l'Ajuntament de La Canonja

«Les Barraques del Mamut tenen un cartell de luxe»

Dj’s, Brams i l’Orquestra Mitjanit, entre altres, actuen el cap de setmana

L'edil mostrant el cartell d'enguany del festival de música.

«Les Barraques del Mamut tenen un cartell de luxe»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Barraques del Mamut celebren la seva tercera edició aquest cap de setmana amb un cartell de primer ordre dins del panorama musical alternatiu de Tarragona. Més de 2.000 persones van passar per les Barraques en l’edició anterior. És un dels esdeveniments amb més participació de la Festa Major d’Estiu de la Canonja. Enguany, amb la presència de Brams i l’Orquestra Mitjanit s’espera batre un nou record de participació de joves que provenen de diferents municipis. La regidora de Joventut, Lucía López explica com es prepara el festival.

–Enguany se celebra la tercera edició de les Barraques del Mamut. Quina és la valoració de l’any passat?

–La valoració ha estat molt positiva. Va fer que diferents tipus de públic s’apropessin fins al pàrquing de BASF, al costat de l’skate park, per gaudir de les barraques, un ambient molt proper entre els ciutadans del municipi. Es va intentar que la participació ciutadana fos activa en tot moment, i així va ser. Van gaudir des dels més petits fins els més grans. No hi va haver cap incident i tota l’organització va funcionar correctament.

–Quines novetats o canvis trobarem en aquesta nova edició?

–Enguany hem apostat per la gent del poble, per això els dj’s que tocaran un cop acabats els concerts són de la Canonja, amb la finalitat que es donin a conèixer en el panorama musical.

–Esperen repetir l’èxit de l’any passat?

–De fet esperem superar l’afluència de joves que van venir a gaudir del festival a la Canonja. L’any passat vam rebre més de 2.000 visitants i el cartell d’aquesta segona edició és d’un gran nivell, per tant esperem comptar amb més afluència de públic.

–La implicació de les entitats del municipi és clau en aquest projecte. Quines hi participen i com valora aquesta implicació de les mateixes?

–Valoro molt positivament la col·laboració i la feina que duent a terme les entitats que enguany s’han volgut sumar a la tercera edició de les Barraques del Mamut. M’agradaria que hi hagués més participació, però sóc conscient que és un festival que s’està fent gran i cada cop demana més implicació i no totes les entitats poden fer-ho. De totes maneres agraeixo molt la col·laboració de Ateneu Popular La Mina, Agrupament Escolta i Guia Bisbe Borràs i UDE Canonja, juntament amb les àrees de Joventut i Festes de l’Ajuntament de la Canonja que són les organitzadores.

–Les actuacions que podrem veure són locals i de fora. Quins són els grups principals?

–Tots els grups musicals són importants, però portem de caps de cartell, l’Orquestra Mitjanit, que repeteix per tercera vegada a les Barraques. Una formació que ha anat guanyant adeptes allà on mostra el seu espectacle, pel seu so, el seu repertori, la seva posada en escena i actitud davant el públic. El plat fort de la nit de dissabte serà el grup de música rock Brams, aquesta formació de Berga ja acumula una dotzena de discos. Marcats pel compromís nacional i social han sabut fer-se un lloc dins del moviment del rock català i encaixar entre els referents del jovent més combatiu. També comptem amb altres grups que obriran i tancaran l’espai de les barraques com Tico Brae, Sal150, Torrockforta o Korrupción Masiva. Al finalitzar els concerts hi haurà sessió de dj’s locals fins a les sis de la matinada. Tenim un cartell de luxe.

–Ara començarà la Festa Major de la Canonja. Des de la seva àrea de Joventut de l’Ajuntament han preparat coses pels joves?

–Per la festa major, l’àrea de Joventut es veu implicada en diverses activitats transversals. L’activitat promoguda per Joventut, com en els darrers anys, és la del Campionat de Catalunya d’skate-scooter-roller que es celebrarà el dia 13 d’agost a partir de les 5 de la tarda a l’skate parc municipal.

tracking