Diari Més

Gastronomia

El Forn Domingo elabora una nova varietat de pa amb aigua de mar

L’establiment riudomenc presenta un pa 100% d’espelta amb llevat natural i aigua marina

El Forn Domingo elabora una nova varietat de pa amb aigua de mar

El Forn Domingo elabora una nova varietat de pa amb aigua de marCristina Úbeda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tradicionalment el pa ha estat un aliment bàsic de la dieta. Al llarg dels anys ha variat la forma i els ingredients, però l’essència d’un pa de qualitat segueix sent la mateixa: artesà i amb massa mare fermentada lentament. Menjar pa aporta beneficis pel seu contingut en midó, que és font d’energia, fibra, proteïna d’origen vegetal, minerals com el ferro, magnesi, potassi, iode, zinc i calci. Contràriament al mite popular, és un aliment que aporta pocs greixos.

Amb l’objectiu d’intentar millorar constantment les qualitats del pa i les seves propietats nutricionals, Carles Domingo, 4a generació de forners al forn Domingo, ha elaborat un pa 100% d’espelta amb llevat natural i aigua marina.

Analitzant les propietats dels ingredients, trobem que l’aigua de mar, en comptes de sal de cuina s’introdueix aigua marina, l’única que conté sal complerta; d’aquesta manera es potencia el sabor del pa. A més, fa que el producte elaborat tingui més hidratació i alt poder nutritiu. És la forma més sana d’absorbir elements com el ferro, zinc i fluor. Pel que fa a l’espelta es tracta d’una varietat de blat amb grans propietats nutricionals que la fa apta per a una dieta sana i equilibrada, de gran contingut en fibra, capaç de regular el trànsit intestinal. És de fácil assimilació però no apta per a celíacs. Finalment, el coupage de llevats naturals amb base de poma, blat, sègol i civada aporten més gust, caràcter i durabilitat en el temps.

Jaume Solé, Xef executiu de Port Aventura, ha apadrinat el pa perquè considera que és una gran aportació al sector. El producte es podrà adquirir al Forn Domingo de Riudoms.

El Forn Domingo elabora una nova varietat de pa amb aigua de mar

El Forn Domingo elabora una nova varietat de pa amb aigua de marCristina Úbeda

tracking