Diari Més

Música

El Cor Jove Nacional de Catalunya inicia gira després de fer un 'stage' a Vila-seca

Per primera vegada faran una actuació a l'estranger

Imatge de l'actuació del cor a l'auditori de Vila-seca.

El Cor Jove Nacional de Catalunya inicia gira després de 'stage' a Vila-secaAMIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada el Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) sortirà del país, ja que ha estat convidat pel festival Les Choralies de Vaison la Romain, França, i compartirà música amb altres cors joves nacionals.

El grup de joves, d’entre 18 i 28 anys que formen part del quart CJNC, tindran l’agenda plena les properes setmanes, desprésde les sessions de treball o 'stage' que han dut a terme del 26 de juliol al 2 d’agosta l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, on van oferir un concert el 31 de juliol.

El dimartsel Cor Jove Nacional de Catalunya va actuara la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, a les 21h. Cal destacar que aquest segon concert el CJNC el va feracompanyat del Cor Jove Nacional Noruega, Ungi Kor, que es vadesplaçara Catalunya per unir-se a l’stage del CJNC el 31 de juliol i preparar conjuntament l’obra A Sea Symphony de Vaughan Williams.

Un cop acabades les sessions de treball a Vila-seca i fins al 12 d’agost els membres del Cor Jove Nacional es desplaçaran com a convidats al festival de cant coral Les Choralies, a França, per a participar en un projecte conjunt amb el Cor Jove Nacional de Noruega, conjuntament amb el francès i l’italià. Durant l’estada a França treballaran l’obra A Sea Symphony de Vaughan Williams amb l’Orquestra de Cluj sota la direcció de Philippe Forget.

Durant aquesta estada al festival de coral més gran d’Europa, els membres actuaran diumenge 7 d’agost a les 20:30h, al Chateauneuf de Gadagne, a l’idílic Jardin de la treille, a la localitat de Lille, i l’endemà a les 14:30h a l’Església de la Ville Haute a Vaison la Romaine, seu del festival. Posteriorment el dimecres 10 d’agost els nois i noies del CJNC realitzaran a les 14:30h un altre concert a la Catedral de Vaison La Romaine, en aquest cas acompanyats amb el Cor Jove Nacional de Noruega.

L’esclat final es viurà també a la mateixa població, concretament al Théâtre Antique, on el Cor Jove Nacional de Catalunya interpretarà conjuntament amb el cor noruec, francès i italià A sea Symphony, sota la direcció de Philippe Forget.

Un repertori que homenatja el mestre Oltra

Enguany el jove director Xavier Pastrana dirigeix el CJNC, el qual dedicarà gran part del repertori a composicions de Manel Oltra, figura clau de la música catalana, especialment en el camp de la música coral i per a cobla, que ens va deixar el passat mes de setembre del 2015.

Així, Pastrana (antic alumne del mestre Oltra) proposarà una selecció de peces del compositor acompanyades per altres obres de compositors a qui Manuel Oltra coneixia personalment i admirava. Aquests compositors són Joaquim Serra, Ricard Lamote de Grignon i Cristòfor Taltabull, que van posar música a textos d’escriptos tan cabdals com Marià Manent, Carles Soldevila o Guerau de Liost. De fet, si situem en el mapa del temps aquests compositors i els poetes musicats (també Pere Quart, a qui tan sovint posava música Manuel Oltra), veurem com tots formen part d’una generació que va viure de ple el noucentisme i en van participar i evolucionar a partir d’ell.

Com ha estat habitual des de la primera edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, l’any 2013, la direcció es compaginarà entre un director català i un d’estranger. Enguany, i durant l’estada al festival de Les Choralies serà Philippe Forget qui treballarà amb el Cor Jove Nacional de Catalunya, juntament amb el Noruec, el Francès i l’Italià.

El projecte del Cor Jove Nacional de Catalunya, una iniciativa del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya, consolida la seva recerca d’excel·lència i promoció d’un planter de joves catalans que representin Catalunya al món i enguany presenta el salt qualitatiu que suposa el viatge al festival Les Choralies, i el treball conjunt amb altres Cors Joves Nacionals.

tracking