Diari Més

Trànsit

Autoescoles grans de la demarcació desafien l'Associació d'Autoescoles de Tarragona

S'oposen a la limitació de l'Associació de sis alumnes per professor als exàmens pràctics, tot i que també denuncien la falta d’examinadors

Un cotxe d'autoescola realitzant l'examen pràctic, mentre uns altres esperen el seu torn.

Les autoescoles pacten portar només sis alumnes per convocatòriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació d’Autoescoles de la demarcació de Tarragona va pactar, el passat mes de març, limitar a sis el nombre d’alumnes que cada professor d’autoescola podia portar a examen pràctic a causa del baix nombre d’examinadors que hi ha a la zona, tal i com publicava el Diari Més.Aquesta setmana passada, en una segona reunió, la majoria d’autoescoles van tornar a donar suport al pacte, però van sorgir alguns detractors. Una d’aquestes autoescoles que es mostra contrària a l’acord és Stop, de Reus. Tal i com explica el seu responsable, Ivan Ignacio Pérez, «l’acord és il·legal i va en contra del lliure comerç». Segons exposa, aquesta autoregulació no permet créixer a les autoescoles, ja que fa que s’acumulin els alumnes i que no se’n puguin acceptar tants de nous com es voldria.

«Des d’Stop estem d’acord amb una regulació per part de l’Associació, però que sigui legal i en condicions», continua Pérez. Per altra banda, Ivan Ignacio Pérez també reconeix que la solució passa per l’increment de personal per part de la Dirección General de Tráfico (DGT) o del nombre d’hores laborables delsexaminadorsque ja hi ha: «La demanda de la gent que es vol treure el carnet de conduir posa de manifestque falten examinadors».

Durant aquest mes d’agost a la DGT es fan vacances i no hi ha exàmens, i el primer del mes de setembre a Reus serà, aproximadament, a finals de setembre. L’Autoescola Stop no s’acotarà a la regulació de l’Associació, i presentarà a examen tots els alumnes que estiguin preparats per aprovar-lo, encara que en siguin més de sis. «Llavors dependrà de la DGT si els accepta o si ens diu que només en podem portar sis». Tot i això, la DGT no té res a veure amb aquesta regulació, ja que l'Associació l'ha realitzat de forma independent.

Una ruta per la demarcació

Els examinadors de la demarcació fan una ruta que compta amb tres parades principals: Terres de l’Ebre, Tarragona i Reus. Abans de realitzar la limitació de sis alumnes, n’existia un màxim de dotze, també instaurat per l’Associació, segons explica Pérez. Però el nombre reduït d’examinadors suposava que es tardés entre un mes i un mes i mig en acabar la ruta de proves, de manera que els exàmens a Reus, per exemple, eren cada 5 o 6 setmanes. Limitant el nombre d’alumnes a sis es volia atorgar més fluïdesa. «Durant les primeres setmanes hi va haver exàmens a cada localitat cada dues setmanes, aproximadament. Però al cap d’un temps s’ha tornat a acumular la gent i el ‘circuit’ dura, de nou, un mes i mig», afirma Pérez.

tracking