Diari Més

La 62a edició de la Firagost obre portes amb 350 expositors i una previsió de 100.000 visitants

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta emblemàtica mostra del camp català

La 62a edició de la Firagost obre portes amb 350 expositors i una previsió de 100.000 visitants

La 62a edició de la Firagost obre portes amb 350 expositors i una previsió de 100.000 visitantsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 62a edició del Firagost ha arrencat aquest dimarts a Valls amb més de 350 expositors –entre els quals destaquen una trentena de cooperatives- repartits en 1,5 quilòmetres i 40.000 metres quadrats al centre de la capital de l’Alt Camp. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta emblemàtica mostra del camp català i gran aparador comercial de l’agricultura del país. «La previsió és igualar o superar els 100.000 visitants al llarg d’aquest dos dies», ha calculat el secretari general de la Firagost i alhora secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells.

La fira compta amb un ampli programa d'activitats paral·leles, com les curses de portadorsde sacsd'avellanes, un concurs de cavalls d'arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts d'altres.

Un dels moments més importants serà l'actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, el dimecres dia 3 d'agost a partir de les 20.30h a la plaça del Blat, Km0 del món casteller. L'exposició de fruites i verdures, vins, plantes, jardineria, herboristeria, productes del camp i per al camp, instal·lades al nucli central de Valls, compta amb la participació d'expositors procedents dels llocs més diversos de Catalunya, entre ells més de trenta cooperatives agrícoles. Durant la Firagost es poden tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria o embotits artesanals.

Puigdemont contesta al TC

El president del Governen la seva estada a la Firagost de Vallsha afirmatque «allò que veritablement està suspès és la democràcia en el sistema parlamentari espanyol», responent a la resolució del Tribunal Constitucional, i ha remarcat que el full de ruta continuarà endavant.

CarlesPuigdemont ha retret que l'estat espanyol ja porti gairebé vuit mesos sense que comparegui un govern al Congrés, que els partits siguin incapaços de posar-se d'acord ni en allò que estan d'acord, que és governar Espanya, i que, a més a més, busquin traslladar«la seva paràlisi democràtica»a la política catalana. «No ho aconseguiran», ha etzibat el cap de l'executiu català.

tracking