Diari Més

Societat

L'Obra Social ”la Caixa” es compromet amb la gent gran de Tarragona

Durant el primer trimestre del 2016, el Programa de Gent Gran de l’entitat ha permès a 14.728 persones a Tarragona, participar en activitats de foment de l’envelliment actiu

L'Obra Social ”la Caixa” es compromet amb la gent gran de Tarragona

L'Obra Social ”la Caixa” es compromet amb la gent gran de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa des de començament d’aquest any el programa «Viure bé, sentir-se millor», que respon a les necessitats de les persones grans de desenvolupar-se personalment i adaptar-se als canvis que tenen lloc durant el procés d’envelliment.

Recentment, el programa ha incorporat el projecte «Viure bé, sentir-se millor», que, sota la direcció científica de Matia Instituto Gerontológico, aposta per una visió positiva de l’envelliment centrada en les fortaleses i no pas en les pèrdues i els dèficits.

Al primer itinerari del programa, «Viure com jo vull», la persona i el seu projecte de vida esdevenen els eixos del desenvolupament personal. Al taller que desplega el programa, les persones grans operen en grup i reflexionen per reconèixer les seves motivacions, assumir el control de la pròpia vida, planificar el temps, prendre decisions i abordar situacions amb pensament positiu.

A Tarragona, els 28 centres de gent gran que l’Obra Social ”la Caixa” té en conveni amb l’Administració han acollit aquests tallers, en els quals han participat 139 tarragonins i que volen proporcionar eines perquè les persones grans desenvolupin el projecte de vida que vulguin.

En total, a tota Catalunya s’han dut a terme 68 tallers, que han registrat 1.007 participants. Pel que fa al conjunt de l'Estat hi han format part 5.529 persones. Per recollir l’opinió dels participants en els tallers, s’han fet 3.238 enquestes a tot el país. Entre les millores percebudes, les que obtenen una puntuació més elevada són les emocions i el pensament positiu, l’optimisme i les relacions socials, amb més de 8 punts sobre 10. Així mateix, destaquen les millores pel que fa a la planificació i el desenvolupament personal.

tracking