Diari Més

Seguretat

El reforç de la seguretat a Salou deixa a mig gas altres comissaries de Mossos

La manca d’efectius del cos obliga a enviar patrulles d’altres poblacion per donar servei a les nombroses intervencions

El reforç de la seguretat a Salou deixa a mig gas altres comissaries de Mossos

El reforç de la seguretat a Salou deixa a mig gas altres comissaries de MossosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment exponencial de la població a Salou durant la temporada alta estiuenca i la manca d’efectius de seguretat per garantir el servei obliga al cos de Mossos d’Esquadra a desviar patrulles d’altres poblacions de la Regió Policial del Camp de Tarragona cap a la capital de la Costa Daurada.

La problemàtica i la solució no són noves. Els Mossos reclamen, però, que el reforç de la seguretat a Salou, el Pla d’Estiu, es dugui a terme pagant hores extraordinàries o, almenys, amb compensacions. Però, els agents «s’han d’ajustar a l’evident manca d’efectius». Aquesta és la resposta que van rebre els sindicats del cos en la darrera reunió amb el Cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona i amb el Cap de l’Administració Regional, en la qual van posar damunt de la taula aquesta i altres demandes dels agents.

«Amb el Pla d’Estiu de Salou es desplacen agents d’altres comissaries, que no van sobrades precisament. Així, es dóna el cas que algunes comissaries queden amb una sola patrulla, segons la seva dimensió», explica un membre d’USPAC, un dels sindicats presents a la reunió. L’any passat, el servei de suport al Pla d’Estiu de Salou es va cobrir amb patrulles provinents de Cambrils, Montblanc, Valls, Reus o Tarragona.

Actualment cobreixen el municipi de Salou de forma habitual quatre patrulles d’USC per torn, una de les quals prové d’altres comissaries. S’hi afegeix l’equip ARRO. El reforç es du a terme actualment amb patrulles de Tarragona, Falset o Valls.

Col·lapsa les comunicacions

El notable increment de les intervencions policials, derivat de l’augment de la població a Salou, ha acabat afectant, també a la sala de comunicacions, a l’edifici 112.

Els agents van reclamar una sola conferència –canal– per les patrulles de Salou, donat que «l’emissora es col·lapsa». A la pràctica: que totes les comunicacions de les patrulles de Salou es facin de forma separada a altres poblacions, per no entorpir el bon funcionament.

«S’han anat perdent efectius i la realitat és que, sovint, una sola persona pot estar atenent tres o quatre conferències», diuen des del sindicat. La Sala 112 atorga una única conferència a Salou, però no sempre es pot fer perquè també falten efectius a aquesta, segons van assegurar els comandaments als sindicats.

tracking