Diari Més

L'Ajuntament del Morell farà una consulta vinculant sobre les vaquetes si prou veïns ho reclamen

L'Ajuntament garanteix una consulta vinculant si es presenten firmes suficients des d'una plataforma cívica

El municipi del Morell s'ha aplegat, aquest dissabte al matí, per donar el tret de sortida a la 29ª edició del tempteig de vaquetes.

El Morell festeja 29 anys de vaquetesChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entitat AnimaNaturalis ha animat aquest diumenge als veïns del Morell, al Tarragonès, a tirar endavant una campanya de recollida de signatures per demanar una consulta per decidir el futur dels correbous a la població. Segons la portaveu de l'entitat, Aïda Gascón, els veïns del Morell estan conscienciats i per això l'entitat donarà suport a «qualsevol iniciativa que surti de la gent del poble per demanar que es prohibeixin les vaquetes».

L'alcalde del Morell, Pere Guinovart, garanteix una consulta vinculant si es presenten firmes suficients des d'una plataforma cívica. «No tenim por a una consulta», ha afirmat Guinovart, que vol que les vaquetes siguin un fet d'integració i no de confrontació. Amb tot, l'alcalde del Morell considera que és el Parlament qui hauria de legislar sobre si es poden fer vaquetes o no arreu de Catalunya.

Aquesta setmana, AnimaNaturalis va advertir de «greus irregularitats»administratives en els correbous del Morell que es van fer des del 2011 fins al 2015. Segons l'entitat animalista, durant anys el consistori va sol·licitar el permís al Departament d'Interior per fer correbous només amb l'acord de la junta de govern i sense haver-ho sotmès a aprovació al ple, tal com marca la normativa. Interior ha obert un expedient informatiu malgrat que ho atribueix a un error administratiu.

tracking