Diari Més

Judicial

Progrès Selvatà readmet per sentència judicial un treballador

El sindicat CGT denuncia que l’empresa municipal al·legava pèrdues econòmiques, però alhora li dóna permís retribuït i contracta un altre treballador per ocupar el seu lloc

Progrès Selvatà readmet per sentència judicial un treballador

Progrès Selvatà readmet per sentència judicial un treballadorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El treballador va ser acomiadat per l'empresa de la Selva de Camp Progrés Selvatà SLM (PROSEL) el 13 de novembre al·legant pèrdues econòmiques tot i que el Jutjat Social 1 de Reus va declarar la nul·litat de l'acomiadament i la seva readmissió. L'empresa li ha donat permís retribuït mentre li segueix pagant el sou i manté contractat a un altre treballador realitzant la seva feina.

El passat setembre, el treballador Rafael Ariza, de 48 anys d’edat i afiliat a la CGT, després de fer una reclamació a l'empresa en matèria de seguretat i salut que no va ser contestada, va interposar una denúncia davant d'Inspecció de Treball contra Progrés Selvatà SLM- per tal que es millorés la instal·lació elèctrica, es facilités als treballadors els EPIS i es prenguessin mesures en relació a la higiene, la ventilació i la reducció de soroll, entre altres. També va denunciar, i fins i tot va interposar una demanda judicial, perquè l'empresa li havia comunitat les seves vacances un dia abans i no amb l'antelació mínima de dos mesos que estableix l'Estatut dels Treballadors.

Uns mes després, un assessor extern de PROSEL i el Secretari de l'Ajuntament de la Selva del Camp van assistir a la Inspecció de treball per tractar aquesta qüestió. Només 15 dies després d'aquesta visita, al treballador se li va notificar el seu acomiadament objectiu amb efectes del mateix dia. Concretament, la carta exposa que durant l'exercici 2015 s'havia produït un dèficit pressupostari de 28.173,11 € i s'argumenta que el seu lloc de treball com a personal de manteniment de la piscina i el pavelló quedaria amortitzat i seria externalitzat a una altra empresa. En aquell moment se li va abonar la indemnització i l’import corresponent a la falta de preavís.

Ariza va impugnar l'acomiadament, a través dels serveis jurídics de la CGT, i tot i que l'empresa va oferir pagar-li la indemnització per acomiadament improcedent, va celebrar el judici per acreditar que el seu acomiadament és una represàlia per haver denunciat diverses infraccions laborals davant de la Inspecció de Treball.

El Jutjat Social li va donar la raó entenent que el seu acomiadament vulnerava la seva garantia d'indemnitat i obligant a l'empresa a readmetre’l. A més, la sentència entenia que les causes econòmiques no existien tenint en compte que pocs mesos abans PROSEL havia contractat a dos treballadors, un d'ells, Manuel Trujillo -germà de l’ex regidor de l'Ajuntament de la Selva del Camp, Francisco Trujillo- per substituir al denunciant realitzant el seu mateix horari i tasques.

PROSEL ha impugnat l'esmentada sentència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i, segons denuncia la CGT, li ha donat a Ariza un document comunicant-li permís retribuït fins que el TSJC dicti la sentència al respecte. Mentrestant, afirma el sindicat, l’empresa municipal continua tenint contractat al germà de l’ex regidor amb el sou corresponent.

tracking