Diari Més

Judit Fernández. Regidora Cultura, Festes i Joventut del Morell

«La nostra Festa Major no seria el mateix sense l'empenta de les entitats»

Enguany, hi ha previst un acte commemoratiu en el qual s’explicaran els orígens i la història de l’element festiu Zeuzera Pyrina

«La nostra Festa Major no seria el mateix sense l'empenta de les entitats»

«La nostra Festa Major no seria el mateix sense l'empenta de les entitats»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Què destacaria dels primers dies de Festa Major?

—El fet més destacat és, sens dubte, l’èxit de participació que hem tingut en tots els actes. Es nota que els habitants del Morell tenen ganes de sortir al carrer, de celebrar la seva Festa Major i de gaudir d’estones de lleure amb la família i els amics. Tret de la nit del divendres, quan la intensa pluja ens va obligar a suspendre el concert previst, la resta d’actes han tingut una gran afluència, i això és el més important.

—Quins són els actes més destacats que queden per gaudir aquest cap de setmana?

—Per sort encara tenim molts actes destacats a celebrar. De fet, tots són especials perquè majoritàriament es dirigeixen a un públic familiar i, per tant, a gent de totes les edats. Ara bé, podríem destacar una novetat d’enguany com és el tobogan aquàtic, o la iniciativa del CB Morell per commemorar els seus més de 30 anys de bàsquet amb la cistella dels mil metres. I també, per descomptat, la celebració dels 25 anys de la Zeuzera Pyrina i la guerra de l’aigua, o el Concert Jove que portarà fins al Morell a grups del renom d’Oques Grasses, Doctor Prats, Juantxo Skalari & La Rude Band i DJ Na Fentt.

—Quin paper juguen enguany les entitats del municipi?

—El seu paper i la seva presència és fonamental. Sense la seva empenta, la seva col·laboració i el seu entusiasme, les festes no serien el mateix. De fet, una bona part dels actes els organitzen les pròpies entitats, amb la qual cosa duen a terme una feina molt important i imprescindible per a que tots els veïns del Morell puguem gaudir d’una Festa Major com la que tenim.

—Per què vau apostar per una samarreta de Festa Major? Quina acollida està tenint?

—Hem volgut recuperar una vella tradició, ja que fa molts anys al Morell es feia la samarreta de Festa Major, així com altres articles de marxandatge vinculats a aquesta celebració. Per això, enguany ens vam proposar tornar a iniciar aquesta oferta de productes relacionats amb la Festa Major, i ho vam fer amb la samarreta. Vam valorar opcions i vam veure que les samarretes dels Ton’s tenien gran èxit en altres localitats, així que vam posar-nos-hi en contacte i la veritat és que les samarretes estan tenint un èxit força destacat.

—La Zeuzera Pyrina compleix 25 anys, què significa pel municipi? I com es vol celebrar aquest aniversari?

—La gran majoria de morellenques i morellencs esperen aquest acte durant tot l’estiu. Des dels seus inicis, l’any 1991, és un dels actes que reuneix a petits i grans, a gent del poble però cada vegada més a veïns de municipis propers o d’arreu de Catalunya. Enguany hi ha un acte commemoratiu en el qual s’explicaran els orígens de la Zeuzera Pyrina, les novetats d’enguany i la seva presència en el llibre de les festes amb aigua de Catalunya.

—Quins són els reptes que té per davant la seva regidoria els propers anys?

—Sens dubte, hem de seguir potenciant la cultura i les festes locals per seguir sent un referent en allò en què ja ho som, i seguir millorant allí on hi hagi marge de millora. Ho farem potenciant els actes que hem comprovat que funcionen, i millorant any rere any. A més, la regidoria de Cultura, Festes i Joventut treballa de manera conjunta i molt estreta amb la resta de regidories i d’entitats del municipi, amb l’objectiu comú de fer que la nostra festa i la nostra cultura, que avui ja són importants, ho siguin encara més amb el pas dels anys. En definitiva, no es tracta de fer el que vol la regidora, sinó d’escoltar el poble i treballar per fer possible allò que agrada a la gent.

tracking