Diari Més

Turisme

La Costa Daurada supera amb nota l'equador estival

Càmpings, apartaments i hotels finalitzen el mes de juliol amb un augment d’ocupació respecte l’any anterior

La Costa Daurada supera amb nota l'equador estival

La Costa Daurada supera amb nota l'equador estivalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els allotjaments de la Costa Daurada arriben a l’equador de la temporada d’estiu amb unes dades d’ocupació que confirmen les bones perspectives de l’inici del període estival. Igualment, s’espera que el mes d’agost, que és el de major afluència turística, aconsegueixi unes dades d’ocupació en la mateixa direcció.

Respecte als càmpings, juliol acabarà amb un augment del 6% en pernoctacions i amb un increment de l’estada mitjana, que ha passat de 3,9 nits a 4,4 nits, segons explica Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’origen dels turistes, el mercat espanyol aporta un 53,5% dels visitants, que suposa un 2,5% respecte al mateix període de l’any passat. El segueix el mercat francès, amb un 19,9% -un 0,9% més que el mateix període de 2015-i l’holandès i el belga, que comptabilitzen un 14,2%.

Per la seva banda, Quim Cristià, secretari de l’Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada, es mostra satisfet de les xifres d’ocupació del juliol, que han passat del 70 al 75%. Els mercats més fidels en els apartaments, comenta, han estat l’espanyol i el britànic.

Els establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda han obtingut, durant la primera quinzena de juliol, un percentatge d'ocupació del 83,6%, segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya; mentre que l’any passat, l’ocupació va ser del 78,7%. Aquest creixement en 5 punts corroboràels bons pronòstics fets a principis d’estiu.

Tal i com ha manifestat el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, «aquesta temporada estem millor que l’any passat i com ja vam anunciar a principis de l’estiu, constatem un increment de visitants de nacionalitat britànica que substituiran el mercat rus i de proximitat».

Agost esperançador

La Costa Daurada preveu un agost positiu. Així doncs, segons Xavier Roig durant bona part d’aquest mes «molts hotels penjaran el cartell de complet i es farà difícil trobar alguna habitació lliure». Aquestes bones perspectives pel mes més important de la temporada turística es deuen, segons Roig, «a les inversions de 100 milions d’euros fetes pel sector turístic en els dos darrers anys a la planta hotelera de la zona, a la bona feina en promoció i anant de la mà amb el sector públic, i a les inestabilitats polítiques d’altres pols turístics del Mediterrani».

Durant el mes d’agost, la Costa Daurada acollirà desenes d’activitats programades per a tota la família que se sumen a les ja existents vinculades a les platges, el patrimoni cultural, les activitats aquàtiques o les rutes en bicicleta.

tracking