Diari Més

Meritxell Cano. Regidora de Festes de l'Ajuntament de Constantí

«Hem intentat que tothom estigui representat en el programa»

La regidora ressalta que hi ha diverses novetats en la Festa Major d’enguany com la Nit Jove

«Hem intentat que tothom estigui representat en el programa»

«Hem intentat que tothom estigui representat en el programa»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Com es presenta la Festa Major d’enguany?

—Es presenta força carregada d’actes. Hem treballat de manera conjunta des de la Regidoria i la Comissió de Festes. Creiem que el programa d’aquest any és molt encertat amb grups com Lax’n’busto o Animals. Justament, ens vam adonar que el grup del Vendrell celebra els 30 anys de trajectòria i ha anunciat una aturada indefinida a finals d’aquest any i tindrem la sort que passin pel nostre municipi. També tindrem un grup local, de Constantí, els U*Rock que estan tenint molta projecció a Catalunya.

—Quines són les novetats del programa d’aquesta edició?

—Entre les novetats a destacar, el fet que aquest any tenim dos dies dedicats a la Nit Jove que serà avui i demà. Creiem que el jovent també mereix veure’s reflectit en el programa del seu municipi.

—Quina ha estat l’aportació de les entitats al programa de Festes?

—L’aportació de les entitats és molt important. Les que volen estan presents a la Comissió de Festes, poden fer-ho. Estan sempre convidades a formar-ne part. Hi ha molts actes on tenen presència com el Correfoc o diverses exposicions... En concret, el Centre d’Esport Constantí, en la seva part social, han col·laborat aquest any en dos concursos de fotografies. El primer sobre les Festes de Constantí que donarem els premis pròximament. Els dies de Festa Major engeguem un altre concurs d’Instagram sota el hashtag #fm16constanti. Amb aquest concurs volem que la gent participi de la Festa penjant les imatges boniques i interessants del que visquin aquests dies. Pels dos concursos donarem premis gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers del municipi en forma de vals de compra.

—El pregoner d’aquest any és l’actor David Fernández, per què s’ha triat aquesta personalitat?

—Creiem que aportarà un punt d’humor i serà una elecció molt positiva. Esperem que la gent del poble ho gaudeixi.

— Quins són aquells actes més representatius del municipi?

—Hi ha molts actes destacats dintre del programa de Festes com la Cercavila, el Pregó de Festa Major, el Dia d’Ofici, el Ball de Dames i Vells, la Nit Jove i el Correfoc així com el Tradicional Castell de Foc que posarà punt final a la festa.

—Quina és la valoració que fa d’aquest primer any de Govern?

—Des de la Regidoria de Festes ha sigut un any molt positiu, l’any passat la gent va quedar contenta amb la Festa Major i esperem repetir. Vam voler que totes les edats estiguessin representades i enguany també ho intentarem. No només la Festa d’Estiu va anar bé, també per Nadal que vam portar monòlegs que van tenir una molt bona acollida. Tan aviat acabi la Festa d’estiu, començarem a treballar en la Castanyada i en el Nadal.

—També porta altres regidories com Joventut, Dona, Gent Gran, Associacions i entitats o Salut Pública, què destacaria d’aquest primer any?

—També s’han fet coses noves per exemple pels joves, aquest estiu fem un casal en anglès per primera vegada per exemple. Per les dones hem fet moltes coses, com xerrades informatives. Estem bastant actius, també pel que fa a la gent gran amb els que promovem espais com dinars i sopars...

—Per últim, com animaria a tots aquells de fora del municipi de Constantí a participar?

—Animaria a la gent a visitar-nos, a descobrir la programació per aquesta Festa Major, tindrem grups de primer nivell i aquí seran molt benvinguts, quants més siguem, més riurem!

tracking