Diari Més

Judicial

​Condemnada a un any i mig de presó per modificar l'historial mèdic de la seva filla

Va introduir canvis en els antecedents de la família paterna perquè l’afavorís en el procés de divorci

Imatge del CAP del Vendrell, situat al carrer Transversal.

Desallotgen el CAP del Vendrell davant l'amenaça d'un pacient amb una arma simuladaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell ha condemnat una dona a un any i mig de presó per un delicte de falsedat documental i de revelació de secrets, per haver fet modificacions a l’historial mèdic de la seva filla. L’acusada, que és pediatra al CAP I del Vendrell, va fer els canvis en els antecedents mèdics de la família paterna de la menor amb l’objectiu que aquests l’afavorissin en el procés de divorci del seu marit.

La condemnada va accedir a l’historial clínic de la nena, al novembre de 2005, amb el seu usuari com a metgessa i va introduir antecedents familiars “que no es corresponien amb la realitat”, segons dicta la sentència emesa pel tribunal vendrellenc. Concretament, va afegir que l’àvia paterna patia una psicopatia no filiada, que la tieta paterna era depressiva i que el tiet patern patia una depressió i un trastorn de personalitat.

A l’abril de 2006, la pediatra va aprofitar que una companya tenia oberta des del seu usuari l’expedient de la seva filla per esborrar i modificar els antecedents familiar prèviament introduïts.

A tot això, cal sumar el fet que al març de 2006, després d’una visita de la menor a urgències, la imputada va fer un informe que no s’ajustava a la realitat fent constar com a diagnòstic estrès posttraumàtic i ansietat. Aquest informe, però, el va signar la metgessa d’urgències que la va atendre, que hi va accedir en “sentir-se pressionada per la situació i la relació personal”.

Tenint en compte això, el Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell l’ha condemnada a un any i sis mesos de presó, a la inhabilitació especial per al dret del sufragi passiu durant tot el temps de la condemna i a pagar una multa de 1.300 euros.

tracking