Diari Més

Turisme

La Creu Roja ha atès 1.155 picades de medusa a les vuit platges que vigila

El 9 de juliol un banc de l’espècie Pelàgia va provocar que els vigilants haguessin d’assistir a cinquanta banyistes

La Creu Roja ha atès 1.155 picades de medusa a les vuit platges que vigila

La Creu Roja ha atès 1.155 picades de medusa a les vuit platges que vigilaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de principis de temporada, la Creu Roja ha assistit a 1.155 banyistes per picades de medusa a les vuit platges de la demarcació de Tarragona on realitza el servei de vigilància i socorrisme. La major part d’aquestes picades s’han produït a les platges de la ciutat de Tarragona –des del Miracle a Tamarit– que van ser de les primeres a obrir de la Costa Daurada.

Segons Creu Roja, a Tarragona s’ha assistit ja a 298 banyistes per picada de medusa. Creu Roja va començar a vigilar la platja de l’Arrabassada durant els caps de setmana del mes de maig. Des del 20 de juny, els vigilants tenen presència diària a les platges de la capital i de set municipis més: Calafell, Roda de Berà, Vila-seca, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, el Perelló i Deltebre. En les platges d’aquests municipis la Creu Roja ha atès a 857 persones a causa de les meduses.

La presència de meduses va tenir un fort repunt el passat 9 de juliol a les platges de la Móra i Tamarit per la presència de bancs de meduses de l’espècie Pelàgia. Només durant aquell dia, els vigilats de Creu Roja van atendre a cinquanta banyistes per les picades d’aquests invertebrats.

L’augment de la temperatura de l’aigua o alguns corrents acostumen a ser les causes més freqüents de l’acostament dels bancs de meduses a la costa. Segons la Creu Roja, però, només es pot alertar a la població de la seva arribada amb unes hores d’antelació. La Generalitat, de fet, informa de la presència de meduses a les platges tarragonines a través de la plana web de Protecció Civil.

Des d’aquesta pàgina web es detallen tot un seguit de recomanacions en cas de ser picat per una medusa. El banyista ha de sortir de l’aigua i evitar rascar-se o fregar-se la zona afectada amb tovalloles o altres peces. Si les restes de tentacle són visibles, s’han de retirar de la pell amb unes pinces o guants. La ferida provocada s’ha de rentar amb aigua salada i mai no s’ha d’utilitzar l’aigua dolça, ja que augment la quantitat de toxina injectada. És recomanable cobrir la ferida amb una bossa amb gel durant uns minuts i, durant els dies següents, aplicar un antisèptic sobre la pell. Si les molèsties continuen, s’ha de visitar el metge.

tracking