Diari Més

ONZE DE SETEMBRE

L'Onze de Setembre omplirà la Rambla Nova de Tarragona

L'ANC i Òmnium han preparat una celebració descentralitzada a cinc ciutats i amb el lema de 'A punt'

Imatge de la web on poden formalitzar-se les inscripcions.

L'ANC i Òmnium presenten una celebració descentralitzada de la Diada.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium han organitzat aquest any una mobilització descentralitzada de l'Onze de Setembre en cinc ciutats catalanes. Salt, Lleida, Berga, Barcelona i Tarragona són els indrets escollits per acollir la commemoració, que tindrà el lema conjunt de 'A punt' i que pretén omplir una via a cadascuna de les cinc localitats.

En el cas de Tarragona, la via escollida ha estat la Rambla Nova. A Lleida, a la llera del Segre; a Salt, al passeig dels Països Catalans; a Berga al passeig de la Pau i a Barcelona, al passeig Lluís Companys i al passeig de Sant Joan fins a l'Avinguda Diagonal.

Per a cadascuna de les ubicacions s'ha volgut trobar-hi un significat simbòlic i que representi els valors de la república catalana que defensen les dues entitats. Així, Salt és la República de la solidaritat i de la diversitat. El país de tots, de la justícia social, del respecte a la immigració, de la convivència, de la protecció dels refugiats. Berga és la República de la cultura i representa les arrels d'una identitat viva, diversa, en construcció permanent. Lleida és la República de l'equilibri territorial. És el país amb diversitat de territoris, paisatges, necessitats, que fa present l'equilibri territorial, la pagesia. Barcelona és la República de les llibertats, la seu històrica de la nostra sobirania i la futura capital de la República Catalana, la garantia de les nostres llibertats ciutadanes, i Tarragona és la República en xarxa i de progrés. És futur i progrés econòmic, en contrast amb el sagnant dèficit d'infraestructures actual, sense corredor mediterrani, amb la potencialitat econòmica escapçada.

La mobilització també estarà dividida en trams, un total de 44 repartits per les cinc localitats (Tarragona té assignats del 27 al 36). Les inscripcions poden formalitzar-se en aquestENLLAÇ

tracking