Diari Més

Policial

Cau una banda especialitzada en estafes amb falsos anuncis de pisos turístics

Hi ha diversos detinguts a la província de Tarragona

La Guàrdia Civil intervé 1.264 objectes de tres botigues de Salou

La Guàrdia Civil intervé 1.264 objectes de tres botigues de SalouGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat una banda especialitzada en cometre estafes mitjançant la publicació d'anuncis falsos de lloguers turístics en diversos portals d'Internet. S'han detingut a 24 persones, algunes d'elles a la província de Tarragona. La resta de detencions s'han fet a Barcelona, Madrid i Múrcia. El cap de la banda ha estat detingut a Bèlgica. Han comès un total de 237 estafes a tota Espanya.

L'operació va començar el 2014, quan els investigadors van conèixer que hi havia una possible trama d'estafes en el lloguer d'habitatges turístics al Pirineu aragonès i a la costa mediterrània. La banda, que estava assentada a Barcelona i l'àrea metropolitana i tenia la cúpula a Brussel·les, es dedicava a l'obtenció de benefici econòmic mitjançant suposats lloguers de pisos o apartaments en zones turístiques.

Publicaven anuncis en diverses pàgines web. Les persones interessades contactaven amb els suposats propietaris dels habitatges i després feien un ingrés en concepte de reserva. En la majoria dels casos, les estafes es destapaven quan els inquilins arribaven a l'apartament llogat i comprovaven que no existia o que ja es trobava ocupat per altres persones.

En la primera fase de la investigació, agents d'ambdós cossos van realitzar gestions per a la localització tant dels afectats com dels integrants del grup. En les indagacions inicials, es van realitzar vigilàncies permanents de la publicació d'anuncis i es va controlar de manera exhaustiva la documentació i les transaccions financeres. En aquest període es van identificar 88 estafats i es va arrestar a quatre integrants al Vendrell, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

En avançar la investigació, es van identificar 149 estafes més i es van detenir a 20 persones en diversos punts de l'Estat, tot i que el líder encara no s'havia pogut localitzar a causa de les fortes mesures de seguretat que utilitzava.

A principis d'any, els investigadors van detectar nous fraus amb un modus operandi similar, cosa que va fer sospitar que es tractava de la mateixa organització investigada. Es va poder ubicar el líder del grup a Bèlgica, qui utilitzava identitats falses o la seva per cometre les estafes.

L'operatiu s'ha saldat amb un total de 24 detinguts, catorze dels quals homes —veïns de les províncies de Tarragona, Barcelona i Madrid— i deu dones —veïnes de Barcelona, Madrid i Múrcia, a qui, juntament amb el cap de la banda, se'ls hi imputen els delictes d'estafa i pertinença a grup criminal.

tracking