Diari Més

Polèmica

​AnimaNaturalis demana que el Morell suspengui la tempta de vaquetes

La petició arriba després que es fes públic que en els correbous del 2011 al 2015 l'Ajuntament no sotmetés la festa a votació del plenari

​​El Morell aprova la tempta de vaquetes després de les acusacions d'irregularitats

​​El Morell aprova la tempta de vaquetes després de les acusacions d'irregularitatsAjuntament del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AnimaNaturalis demana que s'anul·li la tempta de vaquetes que hi ha programada per aquest cap de setmana, en el marc de la Festa Major del municipi. L'entitat animalista ha fet aquesta petició després de conèixer la denúncia dels regidors d'Units pel Morell - Acord Municipal que feia públic que els correbous dels anys 2011 - 2015 s'havien fet sense haver estat prèviament votats pel ple municipal.

Un canvi en la normativa, introduït el 2010, obliga a tenir l'aprovació del ple per poder sol·licitar posteriorment els permisos d'una festa taurina a la Delegació del Govern. La directora d'AnimaNaturalis a Espanya, Aïda Gascón, considera que «És insòlit i greu que dues institucions oficials hagin passat per alt la llei durant 5 anys». I afegeix: «L'Ajuntament no ha presentat els papers que tocava i la Generalitat no sembla que hagi revisat la documentació abans de concedir permisos».

El passat 30 de juny, el ple municipal va aprovar amb quatre vots de Convergència i dos del PSC aquesta festa. El regidor de Governació i Comunicació de l'Ajuntament del Morell, Eloi Calbet, va explicar aleshores a Diari Més, que entre 2011 i 2014 no s'havia sotmès a votació «per desconeixement del canvi de normativa».

El 2015, i després d'una revisió de les normatives, «el secretari municipal va adonar-se del canvi en aquesta, però estàvem massa a sobre de les festes com per a tenir temps de sotmetre-les a votació, així que es va fer un decret d'alcaldia i, posteriorment a la celebració de la tempta, es van aprovar pel ple», comentava Calbet.

La consulta sobre els correbous es reobre

Aïda Gascón considera que al Morell no hi ha afició real per fer correbous i que generen força polèmica: «No estaria de més sotmetre a votació l´aprovació dels correbous no només pel ple, com dicta la llei, sinó també per tota la ciutadania del Morell a través d'una consulta».

La demanda d'AnimaNaturalis ja es va portar al plenari del 30 de juny per part d'Units pel Morell. En el mateix ple, l'equip de govern va rebutjar que fos ell qui tirés endavant aquesta iniciativa, ja que «creiem que no és una qüestió susceptible de ser consultada per iniciativa de l'equip de govern, ja que és un acte organitzat pel poble», afirmava Calbet.

tracking