Diari Més

Festival

Cambrils inicia el compte enrere per engegar la 42a edició del FMI

S'han programat 14 concerts des del 28 de juliol fins a l'11 d'agost entre els quals hi ha Julio Iglesias, Manel o Estopa

Cambrils inicia el compte enrere per engegar la 42a edició del FMI

Cambrils inicia el compte enrere per engegar la 42a edició del FMIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ultima els preparatius per estrenar, el proper dijous, la 42a edició del Festival Internacional de Música i ho fa amb la vista posada a igualar les entrades venudes el 2015, unes 20.000. L'edició d'enguany arrencarà amb un tribut a Queen i fins a l'11 d'agost hi passaran artistes com Julio Iglesias -en l'únic concert que oferirà enguany a la península-, Estopa, Manel, Raphael, Malú i Alejandro Sanz, entre d'altres. En total, s'han programat 14 concerts amb els quals s'intenta tocar “el màxim de pals possibles" per atreure tot tipus de públic, segons el director general de l'empresa organitzadora del FIM, Antoni Mas.

Amb tot, el festival, que aquest any compta amb un pressupost d'1MEUR, podria buscar una reformulació de cara l'any vinent. Per Mas, 14 concerts "potser són massa". La solució podria passar per fer un festival "més petit", centrat en dos caps de setmana i incloent artistes de caràcter internacional.

Malgrat que el nombre d'entrades venudes se situa com l'indicador més visible sobre l'èxit del festival, els organitzadors recorden que no es pot fer una comparativa exacta amb les xifres de l'any anterior. Mentre que en l'edició passada hi havia més concerts amb pista per estar dempeus, que permeten l'entrada de més públic, enguany hi ha set concerts amb pista i set amb cadires. Amb tot, el director general de PubliOlimpia destaca que la clau se centra en la facturació global del festival, que no es pot calibrar amb el nombre d'entrades venudes, que tenen preus diferents segons els artistes. A tall d'exemple, les entrades més cares per al concert d'Antonio Orozco costen 30 euros mentre que les de Julio Iglesias costen 90 euros la més barata i 180 euros la més cara.

Com a principal novetat tècnica, en relació a les edicions anteriors, la 42a edició del FIM Cambrils comptarà amb realització de vídeo en directe que permetrà als assistents de les grades veure els artistes a través d'una gran pantalla ubicada a la dreta de l'escenari. D'altra banda, la firma culinària La Laia de Barcelona serà l'encarregada de crear diferents elaboracions gastronòmiques durant el festival.

tracking