Diari Més

Constantí

Constantí vol combatre l'ocupació il·legal d'habitatges

Els habitatges dels blocs dels carrers de Jaume I i de Prat de la Riba són les zones més problemàtiques del municipi

Imatge dels blocs d'habitatges al carrer Prat de la Riba.

Constantí vol combatre l'ocupació il·legal d'habitatgesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Constantí intenta trobar mecanisme per combatre la progresssiva ocupació de pisos als blocs d’habitatges ubicats al carrer Jaume Ii Prat de la Riba. Les ocupacions il·legals es venen produïnt des de fa tres anys davant la incapacitat de l’administració pública per evitar-ho.

La problemàtica es va posar sobre la taula en el darrer ple municipal, que es va celebrar dimarts al vespre, i tots els grups municipals van aprovar una moció conjunta. A través d’aquesta els grups van acordar instar el Govern de la Generalitat a crear una Taula de treball amb la presència de representants de l’Ajuntament, la Delegació de la Generalitat a Tarragona (en els seus diversos departaments implicats: Benestar Social, Habitatge, Ensenyament i Interior), del Consell Comarcal del Tarragonès, a més dels propietaris dels edificis, per tal de buscar solucions a la problemàtica de l’ocupació il·legal que es ve produint als blocs d’habitatges ubicats al carrer Jaume II i Prat de la Riba, i que ha generat inquietud i preocupació entre bona part de la població. Segons ha informat l’Ajuntament de Constantí, la proposta planteja la necessitat de «transparència, corresponsabilitat, priorització i optimització dels serveis de les diferents administracions per establir un pla de treball coordinat i transversal per donar resposta a la situació». Tanmateix, la moció consensuada entre tots els grups insta a les administracions competents a la seva implicació i a l’increment de recursos econòmics i la presència de professionals a la zona, així com organitzar sessions informatives amb el veïnat que pateix aquesta problemàtica de ben a aprop.

Pla d’inversions

El pla va aprovar també una modificació de crèdit amb l’aprovació d’un suplement que s’afegeix als pressupostos del 2016 com un gran pla d’inversions. Així, l’Ajuntament de Constantí destinarà més de tres milions d’euros a un gran Pla d’inversions per aquest any 2016. Així ho va aprovar el consistori en una ajustada votació on finalment el vot de qualitat de l’alcalde va permetre tirar endavant aquest punt. En aquest gran pla d’inversions de 3,2 milions d’euros que s’incorporen al pressupost del 2016 com a modificació de crèdit, es contemplen diverses obres de millora a carrers i a la via pública. En aquest sentit, es faran obres a carrers, polígons i espais públics del municipi.

tracking