Diari Més

Transports

La Generalitat recupera el projecte del TramCamp per la costa entre Cambrils i Tarragona

La proposta consisteix en la reconversió del tram del corredor ferroviari que quedarà alliberat per la finalització de les obres del Corredor Mediterrani

Imatge de recurs utiltzada per la promoció del TramCamp quan es va plantejar el projecte inicial.

La Generalitat recupera el projecte del TramCamp per la costa entre Cambrills i TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de l’estudi previ per implantar un corredor de tren-tramvia entre Cambrils, Salou, Port Aventura i Tarragona. Aquesta actuacióes realitzaria a partirde la reconversió del corredor ferroviari actual que discorre per l’interior de Cambrils i Salou, un cop quedi desafectat per la finalització del Corredor Mediterrani (CMED) entre Vandellòs i Vila-seca.

La posada en funcionament del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Vila-seca comportarà el desviament dels serveis ferroviaris actuals cap al nou traçat. La proposta de la Generalitatconsisteix en reconvertir aquest corredor en un sistema de tren-tramvia. Aquest sistema presenta les característiques d’un tramvia en els trams estrictament urbans, mentre que adopta les funcions d’un tren de rodaliaen zones fora de nuclis habitats.

Un recorregut de 10 quilòmetres

El recorregut que es planteja, de 10 quilòmetres de longitud, consta de dos trams:

· Cambrils – Port Aventura: S’aprofita el corredor que quedarà alliberat quan entri en servei el nou tram del CMED entre Vandellòs i Vila-seca. Serà d’ús exclusiu per al tren-tramvia i caldrà adequar la infraestructura existent a la nova funcionalitat i integrar-la urbanísticament.

· Port Aventura – Tarragona: A partir de l’estació de Port Aventura, el tren-tramvia circula per la via única existent, gestionada per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), fins a Tarragona, amb una possible convivència amb altres serveis ferroviaris de tipus regional o de mercaderies.

A diferència del projecte que des de fa diversos anys es planteja per a facilitar la connexió entre les principals localitats del Camp de Tarragona, la proposta actual plantejaaprofitar recursos existents i és per aquest motiu que queda fora del traçat la ciutat de Reus. Tampoc no es preveu l'extensió del traçat en direcció a Valls.

Salou demana celeritat en el projecte

Les reaccionsdesprés de l'anunci no s'hna fet esperar. L'alcalde de Salou, Pere Granados, s'hamostratsatisfet per l’anunci de la Generalitat de licitar l’estudi previ per implantar aquest sistema reconvertint l’actual línia ferroviària.

L’alcalde ha apuntatque «és molt important donar màxima celeritat al projecte de TrenTram i reconvertir l’actual línia de la costa amb aquest nou sistema tramviari, per tal de minimitzar la interrupció del servei, un cop alliberades les vies actuals quan entri en funcionament la línia del Corredor».

Granadosha afegitque «és molt important; i per això demanem agilitat i celeritat a la Generalitat per fer les adaptacions necessàries que facin possible la posada en marxa d’aquest projecte de TrenTram i alhora la transformació de l’àmbit urbà en un Eix Cívic que integrarà aquest nou sistema de tren tramvia».

Proposta de traçat del tramvia entre Cambrils i Tarragona.

La Generalitat recupera el projecte del TramCamp per la costa entre Cambrills i TarragonaCedida

tracking