Diari Més

Medi Ambient

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016

L'Associació EDMAKTUB presenta els resultats del Projecte Rorcual, que estudia les aigües entre Cunit i Vallcarca

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016EDMAKTUB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a un total de 78. Aquest és el nombre d'albiraments de balenes Rorcual que ha fet l'AssociacióEDMAKTUB, que realitza el projecte Rorcual, aquest 2016. L'estudi de l'entitat comprèn la franja costanera entre Vallcarca, a Barcelona, i Cunit, i s'estén fins les 8 o 9 milles mar endins.

Des de l'any 2011, l'associació analitza la presència dels animals en aquesta part de la costa, i recullen mostres de tot tipus. En els resultats del projecte realitzat aquest 2016, que es va iniciar a mitjans de febrer i va finalitzar a mitjans de juny, s'evidencia l'augment d'albiraments d'aquest any, que destaca respecte els 30 del 2015. En canvi, el 2014 se'n van veure 62. De tots aquests, el 2016 se n'han identificat 43 de diferents, mentre que el 2015 se'n van identificar 20, i el 2014, 48.

Les conclusions a les quals arriba l'estudi posen èmfasi en l'augment de morts registrades de Rorcual aquesta temporada, així com l'albiramentde més cries del que és habitual. Per altra banda, cinc balenes han mort per col·lisions aquest any. Una d'aquestes balenes va ser trobada morta a la costa tarragonina a finals de novembre del 2015, i una segona al Delta de l'Ebre a finals de gener.

Per altra banda, l'associació utilitza drons per a la investigació de cetacis, que proporcionen informació addicional dels exemplars i la relació social entre els diferents individus d'un mateix grup.

El nombre d'avistaments de balenes es duplica aquest 2016

El nombre d'avistaments de balenes es duplica aquest 2016EDMAKTUB

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016EDMAKTUB

tracking