Diari Més

Empresa

Projecten un 'wakepark' a Riudoms per la pràctica d'esports aquàtics

Els esportistes David Laguna i Anna Ricomà projecten un parc on es podrà gaudir del wakeboard, wakeskate o l’skinàutic amb un cableski

El nou parc comptarà amb làmines d'aigua sobre les quals es podrà practicar esports nàutics amb un cableski, que simula l'impuls d'una embarcació.

Riudoms comptarà amb un 'wakepark' per la pràctica d'esports aquàticsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wakeboard, wakeskate, esquí nàutic i kneeboard, aquests són alguns dels esports aquàtics que es podran practicar aviat a uns quants quilòmetres de la platja, al Rancho Wakepark, un parc de cableski que una parella té previst obrir a Riudoms. David Laguna i Anna Ricomà són els dos joves emprenedors que han dissenyat un projecte que espera comptar avui amb l’aprovació de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona.

«Rancho Wakepark serà el primer a Catalunya en tenir dos nivells, per a principants i per a professionals», destaca Laguna. El parc comptarà amb làmina d’aigua de 160 metres de llargada per 40 metres d’amplada i 1,5 metres de profunditat per practicar els esports aquàtics a través d’un cableski, que permet simular l’impuls d’una embarcació, necessari en tot aquest tipus d’esport. L’objectiu dels dos emprenedors és que el parc no només estigui obert pels professionals, sinó que també esdevingui una escola d’aprenentatge i perfeccionament. «Als campus d’estiu oferirem activitats com el volleyball, l’skinboard i, naturalment, el wakeboard», diu Laguna

David Laguna i Anna Ricomà es dediquen professionalment a la pràctica del wakeboard. El 2013, David Laguna va quedar segon en la categoria professional del Campionat de Catalunya i Anna Ricomà va ser subcampiona al d’Espanya. Ambdós han estat fitxats com a riders nacionals i compten amb el suport de la Federació Catalana d’Esquí Nàutic i la Federació Espanyola d’Esquí i Wakeboard per impulsar el nou projecte.

«El complex comptarà amb una zona de caravanes pels esportistes que vulguin fer nit. Tanmateix, dins de les instal·lacions oferirem altres activitats com ara paddle surf, paddle ioga/pilates, inflables i una pista d’skate», diu Laguna.

La idea per impulsar aquest projecte va néixer a Filipines, on David Laguna i Anna Ricomà van anar de viatge i van poder practicar el seu esport a un gran wakepark. Actualment resideixen a Vilanova d’Escornalbou però compten amb una finca familiar a Riudoms on s’ubicarà el parc i amb la inversió necessària per tirar-lo endavant.

L’objectiu dels dos emprenedors és anar més enllà de la construcció d’un wakepark i crear una comunitat i convertir-se en una referència i punt de trobada dels esportistes i aficionats.

«Se celebraran competicions nacionals i internacionals i, per millorar el nivell esportiu, es realitzaran campus i es crearà una escola on els millors professionals impartiran classes dels diferents esports», detalla el projecte que han preparat.

Fa només tres anys, aproximadament, que es van començar a implantar cableskis a la zona de Catalunya. Cinc d’aquests estan ubicats a la província de Barcelona. A Tarragona, hi ha dos actualment. Un a l’Arboç i, l’altre, a Sant Carles de la Ràpita.

Segons David Laguna, aquest esport ha anat creixent exponencialment en els darrers anys.

El projectefilipí que va servir-los d'inspiració

Philippines Trip CWC 2014 - Ground Films from GROUND Films on Vimeo.

David Laguna i Anna Ricomà, la parella d'emprenedors.

Riudoms comptarà amb un 'wakepark' per la pràctica d'esports aquàticsDiari Més

Imatge d'un dels molts wakeparks que hi ha a tot el món.

Riudoms comptarà amb un 'wakepark' per la pràctica d'esports aquàticsDiari Més

tracking