Diari Més

Territori

El Penedès tindrà un Pla Territorial Parcial propi durant la segona meitat del 2017

El conceller Rull justifica la tardança dient dient que s'ha evitat «retallar i enganxar» els plans metropolità, tarragoní i central

El Penedès tindrà un Pla Territorial Parcial propi durant la segona meitat del 2017

El Penedès tindrà un Pla Territorial Parcial propi durant la segona meitat del 2017Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat, aquest dimarts, que el Pla territorial parcial del Penedès estarà aprovat durant el segon semestre del 2017.

Si es compleix el calendari, el Pla propi pel Garraf, Alt i Baix Penedès i part de l'Anoia arribarà tres anys després que el Govern delimités l'Àmbit de Planificació Territorial del Penedès. Rull ha justificat el retard assegurant que han evitat fer un «retallar i enganxar» dels plans Metropolità de Barcelona, del Camp de Tarragona i de Comarques Centrals, on pertanyen les comarques del Penedès històric. «Volem fer una cosa genuïna, on el Penedès deixi de ser la perifèria per convertir-se en el centre», ha afirmat el conseller.

Per aquest motiu, ha destacat que s'aprovarà un PTP propi "per veure com volem que sigui el Penedès en el futur, com volem que creixi, amb quines centralitats internes i amb quins esquemes de mobilitat".

Ni Delegat del Govern ni Vegueria

Un cop concretat el calendari del Pla Territorial Parcial, Josep Rull ha especificat que «no s'ha de confondre l'organització territorial amb l'ordenació territorial». Així, ha assenyalat que el nou document fixarà les línies base dels espais oberts, del paisatge, de les zones urbanes i de les infraestructures, però no comportarà noves organitzacions polítiques, com la designació d'un Delegat del Govern al Penedès o la descentralització d'alguns serveis administratius.

Rull ha explicat que el Pla Territorial Parcial és un document paral·lel al desplegament de l'Àmbit Funcional del Penedès, el qual, ha dit, depèn del Departament de Vicepresidència i estipularà en el futur quins serveis s'han de descentralitzar i si cal designar un Delegat propi. Al mateix temps, ha recordat que el PTP tampoc significa cap avenç pel que fa a la modificació de la Llei de Vegueries per incloure-hi la Vegueria Penedès, ja que aquesta qüestió l'ha d'aprovar el Parlament de Catalunya.

tracking