Diari Més

Salut

El Banc de Sang busca 6.000 donants a Tarragona

A tot Catalunya fan falta 50.000 donacions de sang

El Banc de Sang busca 6.000 donants a Tarragona

El Banc de Sang busca 6.000 donants a TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc de Sang busca a Tarragona 6.000 donants de sang mitjançant la organització de 105 campanyes, amb especial incidència als municipis costers. La Costa Daurada concentrarà el gruix de les donacions durant els mesos d’estiu, amb campanyes a Salou, Cambrils, Cunit i Torredembarra on s’esperen fer prop de 4.000 donacions. També hi haurà campanyes en municipis petits, com Barberà de la Conca o Marçà.

El Banc de Sang també estarà present en les Festes Majors de Sant Salvador i l’Argentera i, fins i tot, a la Firagost de Valls. A banda, a través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom del municipi o el codi postal.

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang al conjunt de Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. És per això que s’han planificat un total de 700 campanyes de donació especials arreu del país. La major part de les donacions s’utilitzaran per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i persones amb malalties cròniques.

Reserves sotamínims

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, els mesos d’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per garantir que tots els pacients tinguin la sang suficient per als tractaments, el Banc de Sang ha organitzat campanyes extraordinàries per tot el territori.

A tot Catalunya, n’hi haurà 10 diàries als llocs amb més afluència, ja sigui a la costa, com són algunes de les comarques tarragonines, com a la muntanya. També, com és habitual, es podrà donar sang als principals hospitals de Catalunya. Es poden consultar les campanyes i horaris dels hospitals al web.

La sang caduca i per això calen donacions diàries per atendre els pacients i assegurar que les reserves de sang es mantinguin.

«Aquest estiu, fes #amicspersempre». Aquest és l’esperit de la campanya del Banc de Sang per animar tothom que pugui a donar sang a l’estiu.Totes les persones que vagin a donar sang rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre.

La iniciativa ja s’ha estès per les xarxes socials, on donants i personesrellevants comparteixen la imatge amb el tatuatge.

tracking