Diari Més

Infraestructures

L'estació depuradora de BASF també donarà servei a la Canonja

Les instal·lacions s’ampliaran en 3.200 m2. Alhora, el projecte inclou un intercanvi de qualificacions entre diverses peces de sòl situades dins dels terrenys de BASF

Aprovada l'ampliació de l'estació depuradora de BASF, que donarà servei a La Canonja

Aprovada l'ampliació de l'estació depuradora de BASF, que donarà servei a La CanonjaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat, aquest dimarts, l’ampliació en 3.200 m2 de l’estació depuradora de l’empresa BASF, que permetrà absorbir la nova demanda derivada de la ubicació d’una nova planta productora i també oferir servei al municipi de la Canonja.

L’empresa BASF ocupa uns terrenys delimitats al nord per la carretera N-340a, a l’est amb la TV-3145 i al sud amb les vies del tren de la línia Barcelona-Madrid. L’àmbit afectat pel pla abasta 6.438 m2.

L’Ajuntament de La Canonja i l’Agència Catalana de l’Aigua han signat un conveni pel qual l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals del municipi serà la de BASF. L’ACA s’encarregarà de construir les connexions de la xarxa amb la instal·lació de l’empresa. La companyia serà la concessionària del servei i, a canvi, el municipi podrà comptar amb aquesta infraestructura.

Per tal de portar a la pràctica aquest projecte, BASF ha necessitat reservar terrenys annexes a l’estació depuradora i qualificar-los com a gran indústria. Com a compensació, es canvia la qualificació d’una franja annexa a l’antiga N-340 de sòl industrial a sistema d’aparcaments. Actualment, aquesta franja ja s’utilitzava com a zona d’estacionament a l’aire lliure per als treballadors.

tracking