Diari Més

Successos

La Guàrdia Civil busca el cadàver de la desapareguda Carme Gallart a Osca

Segueixen la pista que situa el presumpte homicida de la dona, Ramon Franch, al Pirineu després de la seva desaparició

La Guàrdia Civil busca el cadàver de la desapareguda Carme Gallart a Osca

La Guàrdia Civil busca el cadàver de la desapareguda Carme Gallart a OscaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil d’Osca està col·laborant en la recerca del cadàver de Carmen Gallart, la dona desapareguda dels Pallaresos, al Pirineu aragonès.

La Guàrdia Civil d’Osca ha rebut l’ofici enviat pel titular del jutjat número 3 de Tarragona, que instrueix el cas, requerint que aquest cos, que té competències a la zona, auxiliï els Mossos d’Esquadra en les diligències. D’aquesta manera, la policia estaria seguint la pista que situa el presumpte homicida de la dona, l’agent immobiliari Ramon Franch, al Pirineu d’Osca, poc després de la desaparició de Carmen Gallart. La Comandància d’Osca afirma que ha realitzat alguna actuació en relació amb aquest cas, però no ha donat detalls sobre si s’ha encetat una possible recerca sobre el terreny, on l’acusat es podria haver desfet del cadàver, o bé mira de confirmar la versió que l’acusat hauria donat per justificar el viatge al Pirineu.

La policia catalana va saber que Ramon Franch havia anat a Osca a través de les dades de geolocalització del seu telèfon mòbil. De fet, aquestes dades, però també les del telèfon mòbil de la víctima, són força rellevants en la investigació. Segons l’anàlisi de la geolocalització de la dona, Carme Gallart va ser al garatge de l’API Ramon Franch el mateix dia en què va ser vista per última vegada. De la mateixa manera, les dades del telèfon de Ramon Franch el situen en aquesta mateixa franja horària al mateix lloc. El detingut, va ser abans als Pallaresos, molt a prop del domicili de la dona. Entre el 18 de juny i el dia 20 del mateix mes, Ramon Franch va viatjar al Pirineu d’Osca, tot i que a la policia no li consten moviments de targetes de l’acusat, ni pagaments de peatges.

El viatge a Osca podria ser una de les pistes més concloents d’aquest cas, donat que sortia de la rutina habitual de l’agent immobiliari, tal com es va detallar el passat mes de març, quan va ser detingut i enviat a presó per un presumpte delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver.

Després de l’anàlisi de l’ADN

L’activació de la recerca de la dona es produeix dies després que els Mossos d’Esquadra hagin confirmat que les restes trobades al vehicle que va utilitzar Ramon Franch el dia de la desaparició corresponen a l’ADN de Gallart, segons va confirmar la policia autonòmica catalana. L’anàlisi de l’ADN de les restes biològiques trobades al vehicle es van inciar el passat mes de març i no han llençat resultats fins a principis d’aquest mes.

El cas

La veïna dels Pallaresos Carmen Gallart, de 65 anys, va ser vista per últim cop el 18 de juny del 2015. Detingut fa tres mesos, Ramon Franch ha estat sempre l’únic sospitós per aquest cas que porta la Unitat Central de Persones Desaparegudes del Cos dels Mossos d’Esquadra. Malgrat que encara no s’ha trobat el cos, l’home va ser detingut i empresonat per un delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver el març passat. Des del primer moment que tot va fer pensar que la dona no havia desaparegut voluntàriament i que aquell dia es va trobar amb el detingut, amb qui mantenia un litigi judicial per un cas d’estafa immobiliària. Carmen Gallart, va perdre tres finques arran de la suposada estafa perpetrada el 2006 per l’agent immobiliari Ramon Franch que va ocasionar-li pèrdues i un deute per valor dels prop de dos milions d’euros.

tracking