Diari Més

Empresa

Kibuc s'expandeix i planeja obrir a Tarragona i Reus

L'empresa de mobles té actualment a Catalunya una quota de mercat del 30%

Imatge d'un dels establiments de la marca

Kibuc s'expandeix i planeja obrir a Tarragona i ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de mobles Kibuc preveu créixer un 15 % aquest any i arribar a una facturació pròxima als 50 milions d'euros, mentre prepara la seva expansió pel territori espanyol, després de consolidar la seva implantació a Catalunya.Amb un 30 % de quota de mercat, Catalunya és el principal àmbit d'implantació de Kibuc, que en els pròxims mesos inaugurarà noves botigues a Vilanova i la Geltrú i L'Hospitalet de Llobregat, i no descarta obrir també a d'altres municipis com Tarragona, Reus, Sabadell (Vallès Occidental), oTerrassa (Vallès Occidental).

Kibuc, amb seu a Cardedeu (Vallès Oriental), va néixer l'any 1993 com a central de compres d'una vintena d'empreses catalanes, encara que en l'any 2000 va passar a constituir-se com una franquícia, apostant pel disseny propi.

La firma, que va tancar el 2015 amb unes vendes de 43 milions d'euros, un 8 % més que l'exercici anterior, compta actualment amb una plantilla de 510 persones i una xarxa de 52 botigues a diverses comunitats autònomes.

«Volem consolidar la nostra presència a Catalunya i llavors començarem a plantejar-nos l'expansió a d'altres zones», explica el president de Kibuc, Xavier Sòria, que recalca, en tot cas, que «no hi ha pressa»per portar a terme aquest creixement.

Kibuc ja té una forta presència al País Basc, però veu «moltes possibilitats d'obertures»a Madrid i preveu també créixer a Saragossa, Galícia, Andalusia o la zona del Llevant espanyol.

La companyia va obrir cinc establiments el 2015 i té previst obrir entre tres i quatre noves botigues tant aquest any com el pròxim.

Xavier Sòria fa especial èmfasi en què la companyia opera sense un ritme marcat de noves obertures i que el seu objectiu és «anar creixent i digerint aquest creixement».

L'arribada a mercats estrangers, no obstant això, és una cosa que encara«queda lluny»per a Kibuc: «Tenim molt mercat nacional per recórrer i de moment no ens ho plantegem», sosté el directiu.

Malgrat la crisi econòmica i l'atonia que ha caracteritzat el sector del moble i la decoració els últims anys, Kibuc ha aconseguit créixer de forma notable, gràcies, segons Sòria, a l'aposta per la personalització dels productes i a una adequada relació qualitat-preu.

Kibuc ha aconseguit diferenciar-se de la competència oferint mobles de qualitat a preus assequibles i ha estat capaç de captar un client que es caracteritza per tenir entre 35 i 55 anys, «que busca una línia de mobles moderna i que és sensible a tenir casa seva maca, que sigui un reflex de la seva pròpia personalitat».

Xavier Sòria remarca que la multinacional sueca Ikea té un mercat diferent de Kibuc: «No ens considerem competidors directes, sinó complementaris, perquè els valors que tenen sobre producte, preu i qualitat no tenen res a veure amb nosaltres», detalla.

Kibuc té externalitzada la producció a diferents fàbriques d'Espanya, Portugal i, puntualment, d'Itàlia.

tracking