Diari Més

Cultura

L'Hospital gòtic reobre les seves portes al públic

Es crea un centre de visitants amb un espai museïtzat

L'Hospital gòtic reobre les seves portes al públic

L'Hospital gòtic reobre les seves portes al públicAjuntament de l'Hospitalet de l'Infant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant ha reobert les seves portes, aquest divendres, convertit en un equipament cultural que acull un centre de visitants dedicat a la divulgació d’aquest conjunt monumental del segle XIV i que està declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer és un espai per a la interpretació i visita a l'hospital fortificat fundat per l'infant Pere d'Aragó i d'Anjou l’any 1344, i origen del poble de l'Hospitalet de l'Infant.

El centre, situat a la plaça del Pou, núm. 11, consta de dues plantes: la primera, dedicada al Coll de Balaguer i amb una funció polivalent que permet un ús per a exposicions, conferències o presentacions. I la segona, amb un espai expositiu permanent sobre l'Hospital i el seu fundador, amb la possibilitat d'accedir al pas de ronda i a la torre de la façana nord del monument, des d'on es poden veure els tres arcs diafragma apuntats de la gran sala dels malalts que encara es conserven dempeus, a tocar de l'interior de la façana de ponent.

En els darrers mesos s’han dut a terme les obres de restauració i consolidació del conjunt arquitectònic que fins ara acollia la sala d’exposicions Infant Pere i l’antiga biblioteca municipal. Els treballs s’han centrat en el mur i la torre del sector nord de l’hospital, a la qual es pot accedir puntualment mitjançant una escala nova. A més, es pot caminar per damunt de la coberta d’aquesta part de l’hospital i admirar així les estructures medievals encara visibles i l'entorn que s'hi albirava.

A partir del dia de la inauguració, el centre obrirà de dimarts a diumenge, de 10:30 a 13:30h, i de 18:00 a 21:00h, fins a l'11 de setembre, amb un preu per entrada lliure de 2 euros (preud'1 euro, per a menors de 12 anys i grups de més de 15 persones, ientrada gratuïta per a menors de 4 anys).

Un espectacle audiovisual

Per sumar encara més atractiu a l’equipament, durant tot l’estiu es projectarà sobre la seva façana el mapping que es va estrenar l’any passat i que proposa un viatge des de la prehistòria fins a l’actualitat. Així s’explica la història de la zona i de la construcció i remodelació de l’antic hospital.

El mapping dura 11 minuts, aproximadament, i es podrà veure cada nit de dimarts a diumenge a les 22:15h.

tracking