Diari Més

Innovació

La reutilització d'aigua a la planta de Dow, projecte de l'any 2016 per Environmental Leader

La iniciativa reutilitza les aigües residuals de municipis del Camp per a usos industrials

La reutilització d'aigua a la planta de Dow, projecte de l'any 2016 per Environmental Leader

La reutilització d'aigua a la planta de Dow, projecte de l'any 2016 per Environmental LeaderDow

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte DEMOWARE, que reutilizal'aigua residual de Tarragona, Salou i Vila-secaper a usosindustrials a la planta de Dow al Camp de Tarragona, ha estat reconegut com un dels projectes de l'any2016 per Environmental Leader.

El procés, que usa membranes d'ósmosis inversa i estàfinançat per la Unió Europea, permet regenerar l'aigua usada als municipis del Camp i destinar-la a un nou ús industrial. Abans, els 19.000 metres cúbics d'aigua que la planta processa a l'hora provenien, en la seva totalitat, del riu Ebre.

A més, el procés és de baix consum energètic, de manera que es requereix un 33% menys de pressió que amb l'antic procés. Aquesta iniciativa suposa una fita industrial molt important pel que fa l'eficiència en la reutilització de l'aigua, sent l'únic en aquest àmbit del programa europeu DEMOWARE.Per altra banda, Dow també reutilitza l'aigua residual tractada per a les operacions de la torre de refrigeració, on usa fins a un 40% d'aquesta aigua i redueix en un 23% la utilització de substàncies químiques pel seu tractament.

El projecte s'ha fixat l'objectiu d'atendre, el 2019, el 90% de la demanda d'aigua a la planta tarragonina amb aigua regenerada.

tracking