Diari Més

La fàbrica de pastisseria montblanquina de Grupo Siro passa a mans gironines

L'acord inclou el compromís de mantenir els 140 llocs de treball de la planta, interproveïdora de la cadena Mercadona

Imatge de la planta de la fàbrica pastissera a Montblanc.

La fàbrica de pastisseria montblanquina de Grupo Siro passa a mans gironinesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresari gironí Joan Cubarsí ha comprat la fàbrica de pastisseria congelada que Grupo Siro té a Montblanc. L'acord d'adquisició inclou el compromís de mantenir els 140 llocs de treball de la planta, interproveïdora de la cadena Mercadona. A partir d'ara, s'obre un termini de transició de dos mesos abans no es faci efectiu el traspàs.

La planta de Montblanc feia deu anys que lluïa la insígnia de Grupo Siro i tota la producció que en surt s'envia a la xarxa de supermercats amb la seva marca pròpia, 'Hacendado'. Amb la compra, Cubarsí estén la seva presència al sector de la pastisseria industrial. L'empresari és gerent de la firma Horno de San Juan, amb seu a Bonmatí (Selva). Aquesta empresa, que forneja més de 2,5 milions de quilos de pastissos i brioixos, ha invertit 4 MEUR en una nova planta.

Segons destaca Grupo Siro, la decisió de vendre's la planta s'emmarca dins un pla estratègic de la companyia, «orientada a concentrar el seu negoci en tots aquells productes que tenen el cereal com a matèria prima, per continuar essent un grup alimentari líder». A més de la planta de pastisseria congelada, Grupo Siro fabrica també galetes, pastes, aperitius, pa de motlle i brioxeria industrial.

Tant Grupo Siro com Joan Cubarsí subratllen que, durant els propers dos mesos, allò que es vol és lligar el canvi de mans perquè no hi hagi«cap tipus de repercussió al client final». A més de la planta de Montblanc, l'empresari gironí també assumeix el contracte d'interproveïdor especialista en pastisseria que Grupo Siro tenia amb Mercadona.

L'empresa, que fa més de 100 anys que existeix, ha culminat fa poc el trasllat a una nova planta, traslladant-se de Girona a Bonmatí. La fàbrica ha suposat una inversió de 4 MEUR i permetrà absorbir els creixements previstos incorporant una nova línia de producció,que se sumarà a les tres actuals.

tracking