Diari Més

Mobilitat

La carretera entre Reus i Tàrrega té greus deficiències de senyalització

Així ho confirma un estudi del RACC, que afegeix que hi ha trams de vorals pràcticament inexistents

Una rotonda posarà fi al punt negre de la cruïlla de l'antiga C-14 i la carretera de Vilallonga

Una rotonda posarà fi al punt negre de la cruïlla de l'antiga C-14 i la carretera de VilallongaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carretera que uneix Reus amb Tàrrega, la C-14, no està gaire ben valorada pel RACC. Segons l’últim estudi que aquesta empresa ha realitzat es confirma la perillositat d’aquest vial, sobretot en alguns trams.

S’adverteix que en alguns trams el límit de velocitat és molt elevat amb relació a l’alt nombre d’accessos que hi ha. Aquests accessos, o incorporacions a la via, precisament presenten «greus deficiències en la seva senyalització» i dels elements de risc, com ara canvis de tipus de via i decalatge.

La majoria dels vorals d’incorporació en aquesta carretera són força estrets i certes entrades a la carretera principal «no es moderen a la baixa perquè les característiques morfològiques no ho permeten», explicava ahir el mànager tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto. En resum, tal com estipula l’estudi, hi ha molts trams amb vorals pràcticament inexistents. De la mateixa forma, la carretera està plena d’accessos no regulats.

A més, un cop els vehicles s’han incorporat a la via principal, no es troben amb la senyalització de la velocitat, fet que desconcerta al conductor i faci que, en molts casos, no compleixi el límit de velocitat establert fins que es troba el primer senyal.

Més senyalització de velocitat

En aquest sentit, des de la fundació demanen que s’ampliï la senyalització dels límits de velocitat a les dues bandes de la carretera, ja que en la majoria de casos només està a la dreta. Aquest fet impedeix, per exemple, conèixer les restriccions quan s’està avançant, tal com exposava Puerto. Mirant les xifres, només el 43% dels senyals estan duplicats.

Hi ha un tram de més de 3 km sense que hi hagi cap senyal recordatori, per exemple entre els quilòmetres 38 i 42. A més, en aquest cas concret, es prové d’un canvi de via i no se sap concretament a quina velocitat s’ha d’anar.

També es demana que es posin senyalitzacions de reducció de la velocitat en punts complicats, tals com corbes perilloses o incorporacions de vehicles a la carretera principal. De la mateixa manera, es proposa reduir el límit de velocitat en alguns trams.

En relació a la velocitat, el RACC proposa que s’indiqui en els mateixos radars el límit màxim de velocitat permesa, per tal de recordar-ho al conductor en tot moment. «En alguns trams de la C-14, el senyal de velocitat s’indica un quilòmetre abans del radar», explicava el mànager tècnic de la fundació, fet que fa que el conductor oblidi a quina velocitat cal anar. «Com a conductor et trobes desprotegit», remarcava Puerto.

«Elevar el nivell de qualitat de la senyalització afavoreix la seguretat viària», resumia el tècnic delRACC.

Accidents a la C-14

La sinuosa carretera C-14 és la que registra més accidents al Camp de Tarragona.

El tram de la Riba, al quilòmetre 28 és dels més afectats pels accedents, per la seva quantitat de corbes i reducció de la velocitat. El passat any, just en aquest tram es va registrar la mort d’un conductor, que va morir en xoc entre el seu cotxe i un camió. Els trams de La Selva del Camp i de Alcover també són força perillosos, i en els darrers anys hi ha hagut diversos accidents.

tracking