Diari Més

patrimoni

Salou signa l'acord per enderrocar el xalet de Cala Morisca

La capital de la Costa Daurada destina 765.607 euros per recuperar la finca

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públic

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públicDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal aprova modificar el crèdit en 3,5MM per comprar finques costeres.Després d’innumerables reunions, l’Ajuntament de Salou, finalment, recupera part del patrimoni mediambiental de Cala morisca, situat al Cap Salou. Els alcaldes de Reus i Salou, Carles Pellicer i Pere Granados, han signat un conveni expropiatori en què el municipi adquireix lafincaon es troba el xalet de Cala Morisca, antiga propietat d’Antoni Pedrol Rius (exdegà del Col.legi d’Advocats de Madrid i president del Consell General de l’Advocacia).

L’operació, que suposa una inversió total de 765.607 euros, té per objectiu, segons Granados, retornar a la població un espai verd d’elevada riquesa paisatgística per on ha de discórrer la segona fase del Camí de Ronda.

Per la seva banda, Carles Pellicer, s’ha mostrat satisfet en poder posar punt i final a un llarg procés d’entesa a tres bandes que va inciar-se ara fa 30 anys. A partir d’ara, el consistori salouenc es compromet a enderrocar el xalet malmèsi restaurar paisatgísticament la propietat, que compta amb una superfície de 9.210m2.

3,5MM per comprar finques costeres

El ple de l’Ajuntament de Salou acorda donar un pas més en la preservació del Cap Salou, ampliant el crèdit fins a 3,5 milions d’euros, per adquirir finques del litoral i així construir la segona fase del camí de Ronda.

L’alcalde, Pere Granados, assegura que aquest projecte és imprescindible per conservar la natura pròpia del’entorn. Amb aquesta actuació, es pretén guanyar patrimoni municipal d’interès públic de cara al present i al futur.

Alhora, el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, defensaque «aquesta modificació es pot dur a terme gràcies a l’estalvi que s’ha aconseguit en exercicis anteriors; per tant, sense anar a crèdit».

Una segona part de la modificació es destinarà a atendre petites despeses i compromisosd’anys anteriors. També s’atorga capital a transferències internes entre partides del pressupost ordinari.

La modificació d’aquest crèdit ha comptat amb el suport dels 12 regidors del govern (CiU i PSC), l’abstenció dels 4 regidors de Ciutadans i els vots contraris dels 4 regidors del PP i ERC.

tracking