Diari Més

Vilanova d'Escornalbou

Xevi Verdaguer estarà present a la segona edició del Santa Teca al Castell d'Escornalbou

La segona edició del mercat tindrà lloc el 16 i 17 de juliol, i comptarà amb gastronomia i cultura

Xevi Verdaguer estarà present a la segona edició del Santa Teca al Castell d'Escornalbou

Xevi Verdaguer estarà present a la segona edició del Santa Teca al Castell d'EscornalbouXeviVerdaguer.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castell Monestir d’Escornalbouacollirà, per segon any consecutiu, el Mercat de Territori de Santa Teca. La iniciativa pionera a Catalunya quevincula el patrimoni històric amb el gastronòmic i cultural, tindrà llocel cap de setmana del 16 i 17 de juliol.

La proposta, impulsada per Santa Teca, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) i la Diputació de Tarragona, amb el suport dels ajuntaments de Riudecanyes, Duesaigües, l’Argentera i Vilanova d’Escornalbou, vol ser una cruïlla on hi conflueixen valors, aliments i professionals.

El Mercat de Santa Teca reunirà, en la seva segona edició, producte local de qualitat, gastronomia de fusió i petits tastos de cultura contemporània. Serà un aparador de la riquesa i de la diversitat de productors i elaboradors de les comarques de Tarragona combinant cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes. En paral·lel a l’oferta gastronòmica, Santa Teca ha programat activitats culturals diverses: concerts, exposicions, accions poètiques, presentacions i conferències, amb la voluntat de compartir i difondre coneixement al voltant del desenvolupament turístic, gastronòmic i sostenible del territori.

Conferència deXevi Verdaguer

Un dels plats forts de la segona edició de Santa Teca és la conferència de Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg i fisioterapeuta, que parlarà sobre la medicina integrativa i l’alimentació conscient, i la presentació del nou te fermentat Kombutxa, de Mün Ferments, amb Jordi Dalmau, soci fundador, i l’enòleg Toni Sànchez Ortiz.

En el marc de Santa Teca també es presentaran els llibres Pàleo receptes (Ed. Cossetània), d’Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt, amb l’acompanyament d’un aperitiu paleolític, i Retrats de Vi (Publicacions URV), de la periodista Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim, amb tast de vi dels enòlegs Toni Sànchez, Anna Espelt i Francesc Ferré.

A la programació, se suma una de les principals activitats que ha organitzat el Departament de Cultura per commemorar els 75 anys de la mort d’Eduard Toda: la passejada literària pel monument amb lectures d'escriptors i de personatges de l'època que ens permetran aprofundir en el personatge-que va viure al mateix castell- i en les seves dimensions, de les més humanes a les més professionals.

Xevi Verdaguer estarà present a la segona edició del Santa Teca al Castell d'Escornalbou

Xevi Verdaguer estarà present a la segona edició del Santa Teca al Castell d'EscornalbouRutesapeu.com

tracking