Diari Més

Els veïns denuncien el mal estat del cotxe del servei de salvament a Coma-ruga

El vehicle de Rescatadores –la nova concessionària– està rovellat i es va quedar encallat a la sorra el passat 26 de juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un model antic amb la carrosseria rovellada, que no està preparat per circular per la sorra de la platja, així és el vehicle que utilitza la nova empresa concessionària del servei de platges al Vendrell, Rescatadores.

L’Associació de Residents i Propietaris Coma-ruga 1958 ha posat el crit en el cel davant del nou cotxe que utilitzen els socorristes del servei de salvament com a vehicle d’intervenció ràpida. Els veïns posen en dubte que la nova empresa pugui realitzar el servei amb eficàcia utilitzant aquest tot terreny –un Land Rover Santana Aníbal, que es fabricava el 2003– que el passat 26 de juny es va quedar encallat a la sorra.

«El vehicle va quedar enfonsat en un part de la platja de sorra semiseca i els socorristes van haver d’estar traient sorra de les rodes desatenent així la seva missió principal, que és la de vigilància, socorrisme i salvament marítim», denuncia l’Associació de Residents i Propietaris Coma-ruga 1958. Alguns banyistes van enregistrar l’episodi i han publicat el vídeo dels socorristes intentant treure el vell tot-terreny de la sorra a les xarxes socials.

L’agrupació de veïns denuncia, d’altra banda, que el cotxe s’usa com a ambulància, segons consta al cartell serigrafiat a la carrosseria. Però, «no està clar que compleixi els requisits que se li exigeixen: la xapa està oxidada, especialment les portes, i també les llantes i la roda de recanvi», denuncien. «Es tracta d’un vehicle que només està equipat amb tracció al darrere i amb pneumàtics de carretera inadequats pel servei que ha de fer. Es va quedar encallat l’altre dia i tornarà a enfonsar-se a la sorra», afegien els veïns. L’Associació de Residents i Propietaris Coma-ruga 1958 han posat l’accent en la inquietud amb què els banyistes de la platja veuen el vehicle que utilitza Rescatadores.

32 anys amb Creu Roja

Rescatadores és la nova empresa que du a terme el servei de vigilància a les platges del Vendrell, després que Creu Roja ho hagi fet durant els darrers 32 anys. Creu Roja va tornar a guanyar el darrer concurs per a l’adjudicació del servei, va ser la que va obtenir més puntuació i li va ser concedit el servei per part de l’Ajuntament, però Rescatadores va presentar un recurs al Tribunal de Contractació advertint d’un error de forma en la seva oferta. Finalment, el servei li va ser concedit a Rescatadores.

L’empresa Rescatadores SL té la seva seu social en Gran Canària. L’empresa té presència a Balears, Galícia, Andalusia i Canàries.

Aquest és el vehicle que usen els socorristes a les platges del Vendrell.

Els veïns denuncien el mal estat del cotxe del servei de salvament a Coma-rugaCedida

tracking