Diari Més

Cultura

La revista Sàpiens localitza l'indret que va 'inspirar' Antoni Gaudí

La publicació troba al Baix Camp el lloc que molt probablement va il·luminar el geni, una tesi avalada pel gaudinista Jaume Massó

Paula Santamaria i Josep Pedret, responsables de la descoberta.

La revista Sàpiens localitza l'indret que va 'inspirar' Antoni GaudíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revistaSàpiens dedica la seva portada del mes de juliol a la descoberta de l'indretque molt probablement va servird'inspiració a Antoni Gaudí.

Antoni Gaudí sempre va dir que la seva principal font d'inspiració era la natura. Fins ara, hi hagut diverses teories sobre els possibles indrets de la geografia catalana (i estrangera) que haurien pogut inspirar l'arquitecte.

Ara, segons que explica la revista Sàpiens,per primer cop, un lloc reuneix totes les condicions per ser l'indret que l'hauria inspirat. Es tracta del coll de la Desenrocada, situat entre els municipis de L'Argentera i Vilanova d'Escornalbou. Aquí, des d'un mateix punt, és possible contemplar multitud de roques que tenen una gran similitud amb els elements més emblemàtics de l'obra gaudiniana com ara la façana i les xemenies de la Pedrera, el drac i els pilars del Park Güell o els balcons i gran balconada de la Casa Batlló.

La descoberta l'han fet una arqueòloga i un professor d'enginyeria de la UPC, Paula Santamaria i Josep Pedret, després d'un any i mig d'indagacions i està avalada per l'historiador i assessor del Centre Gaudí de Reus, Jaume Massó. L'expert gaudinista assegura que aquesta tesi«és molt versemblant perquè es tracta d'un lloc familiar per Gaudí.»A més, també hi ha documents que indiquen que l'arquitecte hauria visitat aquesta zona en diverses ocasions a l'inici del segle XX.

L'article està escrit per la cap de redacció de la revista, Sònia Casas, i conté també un extens reportatge fotògrafic d'Enrique Marco.

tracking