Diari Més

Turisme

Els agents econòmics, satisfets amb el nou model del CRT

La setmana vinent es reunirà la comissió parlamentària de seguiment a Tarragona

Els agents econòmics, satisfets amb el nou BCN World

Els agents econòmics, satisfets amb el nou BCN WorldACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'endemà de la segona aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Reacreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, abans conegut com a BCN World, diversos agents socials i econòmics del territori s'han reunit aquest divendres en una trobada informativa.

Entre els presents a la reunió hi havia associacions hoteleres, la Cambra de Comerç de Tarragona, el Port de Tarragona, l'Associació Empresarial Química de Tarragona i els sindicats.Entre els agents econòmics, coincideixen a celebrar l'aprovació inicial del PDU, que consideren un pas endavant per fer realitat un projecte que plantegen com a clau pel territori.

D'altra banda, els sindicats són més escèptics i demanen prudència. Per la setmana vinent hi ha prevista una reunió de la comissió parlamentària de seguiment del PDU a Tarragona en què s'abordarà la part més política.

La part discordant a la reunió ha vingut de la mà dels sindicats d'UGT i Comissions Obreres, que sempre s'han mostrat escèptics amb el projecte. Ara, apunten que veuen«com tot es comença a definir», un cop aprovat inicialment el PDU, però demanen«prudència». «Segueixo dient que cal prudència per no esguerrar res després de l'experiència que hem tingut amb altres projectes», ha assenyalat el secretari general de CCOO, Jaume Pros.

En aquesta línia, el secretari general d'UGT, Joan Llort, ha recordat que encara fan falta les al·legacions i l'aprovació definitiva. Amb tot, ha destacat que «si es consolida i tira endavant, crearan llocs de treball, que és el que fa falta a la nostra demarcació». Sobre la xifra dels llocs de treball que es puguin arribar a crear, ara estimada en 10.000, des dels sindicats han recordat que «no serà en tota la potència que ara es ven»perquè hi haurà procediments que faran que es desenvolupin en fases i no de cop.

Segons el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, no s'ha detectat«cap objecció»per part dels agents socioeconòmics durant la reunió, que «han encaixat la proposta feta». A la reunió hi ha assistit també el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, perquè«l'impacte va més enllà de la Costa Daurada i s'amplia a tota la demarcació», segons Peris. Un cop feta aquesta reunió, es preveu que el Govern es trobi també amb l'assemblea Aturem BCN World.

L'optimisme dels agents econòmics

Entre els agents econòmics ha destacat la satisfacció pel fet que s'hagi aprovat de manera inicial el PDU. El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, ha celebrat que s'hagi arribat a un consens i ha assenyalat que «per fi la política se n'ha adonat del pes de l'economia». La directora d'AEQT, Teresa Pallarès, ha apuntat que des del sector químic estaran atents per presentar al·legacions i veure com es preserven altres plans directors que afectaven la indústria.

D'altra banda, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, veu en el nou PDU un projecte que pot arribar a tenir un «efecte multiplicador de creuers». Des de la FEHT, consideren que el projecte és bo també pel sector i descarten que pugui resultar competència. «Benvingut aquest nou canvi, que sembla que és definitiu», ha assenyalat Joan Anton. Amb tot, també ha recordat que més enllà de l'oferta hotelera hi ha tota una zona dedicada a l'activitat de convencions i congressos que poden resultar una gran font d'ingressos.

Finalment, el president de PIMEC, Quim Sendra, ha recordat que ha donat suport al CRT des del principi i que, amb la remodelació, es consolida el procés per tirar endavant el concurs perquè els inversors executin el projecte. Sobre els llocs de treball, Sendra ha afirmat que «qualsevol millora d'expectativa laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre ha de ser benvinguda».

tracking