Diari Més

Medi Ambient

El Morell realitzarà un nou estudi sobre la qualitat de l'aire

L'alcalde del municipi denuncia que hauria de ser la Generalitat qui es fes càrrec de l'estudi

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon Nord

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon NordCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori del Morellha aprovat, en sessió plenària, la realització d'un tercer estudi sobre la qualitat de l'aire del municipi, donant continuïtat a dos estudis anteriorspresentats el juny de 2014 i el novembre de 2015, respectivament.La recerca la durà a termela Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), permetentobtenir noves mesures i valors que, comparades amb els estudis realitzats en els dos anys precedents, permetran mostrar l’evolució de la qualitat de l’aire en el temps.

Pere Guinovart, l'alcalde morellenc, denuncia que aquest estudi hauria d'anar a càrrec del departament de Medi Ambient de la Generalitat, ja que «és la seva competència». «Però ja que no ho fa», segueix, «el finançarà el consistori perquè considerem prioritari conèixer quina és la qualitat del nostre aire per a, posteriorment i si cal, prendre les mesures necessàries per millorar aquesta qualitat». El cost total de l'estudi és de 13.190 euros.

Què s'analitzarà?

El conveni de col·laboració de la UPC amb l'Ajuntament del Morell téper objecte mantenir un determinat nivell de control anual sobre els impactes de les potencials emissions de les activitats.En concret, el projecte controlarà la presència d’1,3 butadiè de manera periòdica, així com la presència de compostos orgànics volàtils en trams de 24 hores, durant deu dies. Finalment, s’analitzarà l’origen dels episodis de contaminació segons el registre elaborat, mitjançant control social.

tracking