Diari Més

Judicial

Presó sense fiança per a cinc dels detinguts en l'operació contra la màfia russa a Salou

Quatre arrestats més queden en llibertat provisional amb mesures cautelars perquè no surtin del país

Moment en què la agents de la Guàrdia Civil s'emporten detingut el cervell de la trama.

Presó sense fiança per a cinc dels detinguts en l'operació contra la màfia russa a SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció número tres de Reus ha pres, aquest dijous, declaració als nou detinguts en l'operació contra la suposada trama de blanqueig de diners de la màfia russa—hi ha un novè arrestat d'origen rus que van detenir aquest dimecres fora de Catalunya—. Per als cinc arrestats de nacionalitat russa, el magistrat ha decretat presó provisional comunicada sense fiança. Per als altres quatre, dos de nacionalitat ucraïnesa i dos espanyols, ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars com la compareixença puntual al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició de sortida del territori espanyol. En la causa, que es manté sota secret de sumari, s'investiguen delictes de blanqueig de capitals, falsedat documental, delicte fiscal i organització criminal.

El desplegament policial coordinat per la Fiscalia Anticorrupció es va dur a terme dimarts amb vint-i-un escorcolls en de la Guàrdia Civil en habitatges de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Salou (Tarragonès). Segons la investigació, el grup hauria blanquejat fins a 62 milions d'euros procedents d'activitats il·lícites de grups organitzats russos a través d'una trama de societats en paradisos fiscals i advocats que exercien de testaferros. A través d'empreses pantalla, concedien préstecs hipotecaris i justificaven operacions financeres i inversions immobiliàries. Precisament, la Guàrdia Civil va efectuar també dimarts un requeriment d'informació a una notaria de Cambrils el responsable de la qual havia estat investigat per estafar diners als seus clients. L'home va aparèixer mort fa unes setmanes a la platja del Torn de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), on s'hauria suïcidat.

En l'operació s'han embargat un total de 191 immobles, principalment, en diferents municipis de la costa tarragonina, a més de 142 comptes corrents.

tracking